Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihomoravský kraj ani města dva dny volna za očkování dávat nebudou

Jihomoravský kraj ani města nepřistoupí na výzvu vlády a premiéra Andreje Babiše (ANO), ať lidem po očkování proti koronaviru dají dva dny volna. O dvou dnech volna po očkování pro zaměstnance státních organizací rozhodla vláda v neděli a vyzvala k tomu i kraje a další zřizovatele.

Premiér uvedl, že doufá, že ostatní zřizovatelé budou zaměstnance podobně motivovat k očkování proti koronaviru. Nepřistoupí na to ale například v Kyjově na Hodonínsku. „Město nebude tento 'benefit' zaměstnancům poskytovat. Lidé se očkují proto, aby chránili sebe a své blízké před nákazou, ne proto, aby se mohli ulít z práce. Navíc je to benefit, na který dosáhnou jen někteří,“ uvedl mluvčí radnice Filip Zdražil.

Volno nebude dávat ani kraj. „Zaměstnanci Krajského úřadu Jihomoravského kraje se očkují i bez pobídek, protože jsou zodpovědní. Navíc mají možnost využít tzv. sick day. Obecně ale vítáme jakoukoliv pobídku k očkování,“ uvedl Petr Holeček z tiskového oddělení kraje.

Podobně jsou na tom v Hodoníně. „Tato záležitost se týká především státních úředníků, proto jsme na úrovni města zatím o tomto kroku neuvažovali,“ uvedla mluvčí Hodonína Petra Kotásková. Zatím se k takovému kroku nechystá ani Brno. „Ve vedení města jsme to neřešili. Osobně k tomu nevidím důvod. Vím, že lidé jsou k očkování motivováni různě, ale umí prohlédnout politickou kampaň pana premiéra,“ uvedl primátorčin náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL).

Placené volno po očkování vláda schválila u zaměstnanců organizací, které má v kompetenci. Týká se to například policistů, vojáků, hasičů a zdravotníků. Část nemocnic ale zřizují kraje, které mají ale i školy nebo domovy seniorů stejně jako některá města.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook.com/AndrejBabis

Štítky Volno, Babiš, očkování, Jmk, Jihomoravský kraj, vláda, Andrej Babiš, ANO 2011, Petr Holeček, okres Hodonín, Kyjov, Hodonín, Petr Hladík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský kraj ani města dva dny volna za očkování dávat nebudou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.