Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Inspektory přivítaly v jihomoravské večerce myši

Kontroloři ze Státní potravinové a zemědělské inspekce (SZPI) si posvítili na prodejnu potravin v Bořeticích na Břeclavsku, kde je doslova šokoval stav tamější provozovny L+L plus. Při vstupu narazili pracovníci na myší trus, mrtvé hlodavce a špínu. Majitelovi proto sdělili, že podnik se zavírá.

SZPI uskutečnila výpravu do jihomoravské obce na konci minulého týdne a při kontrole napočítali ve večerce hned několik prohřešků, které nesplňovaly hygienické normy. 

Naši inspektoři uvnitř provozovny zjistili výskyt myšího trusu, přítomnost uhynulých hlodavců či riziko kontaminace skladovaných potravin. S ohledem na zjištěné hygienické prohřešky jsme provozovnu uzavřeli,“ zdůvodnila SZPI.

Inspektoři majitele pokárali nejen za to, že v podniku žijí myši, které měly volný přístup do krámu, ale také všudypřítomný nepořádek na podlaze a mezi regály. Provozovatel si navíc příliš nelámal hlavu s odvozem potravinářského odpadu, který se hromadil uvnitř prodejny.

Řádný úklid zázemí znemožňovaly uskladněné věci, které nesouvisely s chodem provozovny. V prostorách provozovny tedy docházelo ke skladování předmětů, které mohly ovlivnit kvalitu a bezpečnost uskladněných potravin,“ konstatovali inspektoři v závěrečné zprávě.

Ohodnoť článek

Foto SZPI

Štítky Myši, SZPI, Prodejna, Státní potravinářská inspekce, jídlo, okres Břeclav, Bořetice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspektory přivítaly v jihomoravské večerce myši  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.