Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Brně strážníci pomáhali malým dravým ptáčkům

V moravské metropoli se tento týden dostala do nesnází hned tři mláďata poštolek, jež nečekaně vypadala z hnízda. Do akce proto spěchali strážníci, kteří dravé opeřence odchytili do krabice a předali do péče odborníků. Nyní si ptáčci pochutnávají na výběrových pochoutkách a po načerpání sil znovu vylétnou do přírody.

Hlídce nahlásili případy padlých ptáků všimaví Brňané. První poštolku ohlásila třicetiletá žena u silnice na rušné Palackého třídě. Bála se, aby se poštolce nic nestalo, a tak volala linku 156. Strážníci položili malého dravce do papírové krabice a převezli specialistům do Ptačího centra.

Tam ve stejný den navečer zamířila také poštolka, kterou muž ze Slatiny našel na zahradě svého domu. S dovětkem, že dravec má zraněnou nohu, se ozval na linku 156. Třetí poštolčí mládě se ocitlo v nesnázích ve středu večer, když prý zničehonic spadlo na restaurační zahrádku v Medlánkách,“ sdělila mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Podle Zdeňka Machaře z Ptačího centra nejde v případě vypadávání poštolek z hnízda o neobvyklý jev.: „Poštolčí mláďata někdy vypadnou z hnízda, když se snaží dosáhnout na potravu od rodičů. Dvě tyto poštolky byly v naprostém pořádku, třetí měla jen lehčí poranění nohy, které jsme jí ošetřili a určitě se brzy zotaví. Malí dravci si teď u nás dopřávají kvalitní stravu. Dáváme jim třeba kuřecí srdíčka, krky a další pochoutky. Jakmile se naučí lovit, vypustíme je v Moravském krasu do volné přírody.“ 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP BRNO

Štítky Brno, Záchrana, Ptáci, Poštolka, Strážníci, hnízdo, Ptačí centrum, příroda, Slatina, Medlánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně strážníci pomáhali malým dravým ptáčkům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.