Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Přírodní amfiteátr na Lesné se dočkal proměny

Více než padesát let stojí v brněnské Čertově rokli přírodní amfiteatr, který vznikl při tehdejší výstavbě okolního sídliště. Místo pro pořádání kultury ale začalo po čase chátrat. V posledních letech se do rokliny na Lesné opět vrací kulturní a společenské akce, kterých zřejmě ještě přibude, protože se přírodní amfiteátr dočkal zvelebení.

Dějiště kulturních akcí, jako jsou divadelní představení, filmové projekce nebo koncerty, doznalo značných změn v poslední době. Poslední novinkou je vybudování nového schodiště a osvětlení, což si Brňané sami navrhli a odhlasovali v participativním rozpočtu města Dáme na Vás před čtyřmi lety. Nyní jsou práce, které zajišťovala městská část Brno-sever a vyšly více než milion korun, hotové. 

Přírodní amfiteatr obklopený vysokými stromy v Čertově rokli, uprostřed sídliště pro dvacet tisíc obyvatel, to je sám o sobě fenomén a díky autorům tohoto projektu se posouvá možnost jeho užívání o další stupeň výš,“ uvedl starosta městské části Brno-sever Martin Maleček (STAN) k objektu, jenž pojme až 500 diváků.

Podle navrhovatelky projektu, jíž byla Jana Sedláčková Krištoforyová, bylo při stavbě důležité, aby se zachoval původní krajinný ráz lokality. Opravy zařízení sice skončily už dříve, ale na oficiální otevření si museli místní kvůli covidové pandemii a vládním nařízením počkat. První návštěvníci zavítali do Čertovy rokle za kulturou teprve minulý týden.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dáme na vás.cz

Štítky Brno, Lesná, amfiteátr, Rekonstrukce, Lesné, kultura, Brno-sever, Martin Maleček, Jana Sedláčková, Starostové a nezávislí, sídliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přírodní amfiteátr na Lesné se dočkal proměny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.