Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Blanenské náměstí zasáhla nečekaná oprava zborcené kanalizace

Nečekané opravy kanalizace zasáhly blanenské náměstí. Nález zborcených a zavalených rozvodů si vyžádal otevřené výkopy, řidičům ale v průjezdu náměstím Republiky nebrání. Rozsah poškození kanalizace potvrdí až podrobnější průzkum.

Opravy na blanenském náměstí Republiky začaly tento týden a trvat budou zhruba čtrnáct dní. Na špatný stav rozvodů pod zemí se přišlo až v souvislosti s rekonstrukcí průtahu, při které se vyměňovalo téměř stoleté potrubí za nové. Špatný stav kanalizace se již dříve řešil u kruhového objezdu ulice Dvorská a Bezručova i v Mlýnské ulici, nyní se podezření na rozsah problému rozšířilo.

„Průzkum odhalil rozsáhlé zborcení další kanalizační větve přímo pod náměstím. Proto jsme museli zajistit zaplocení inkriminovaných míst a zahájit opravy havárie,“ vysvětlila vedoucí odboru správy a rozvoje města Blansko Petra Skotáková. Problémy s výměnou starých kanalizačních potrubí přišly již dříve, při pracích dělníci narazili na rozvody, jež v zemi být nemají a jiné naopak chyběly.

 Zborcené a zavalené kanalizace je možné opravit jen otevřenými výkopy, detaily poškození jednotlivých částí se město dozví až při bližším prozkoumání. „Potvrzuje se, že opravy vodovodního řadu a kanalizace jsou s ohledem na jejich stáří a stav opravdu prováděny za pět minut dvanáct. Vše je na hranici životnost,“ podotkl starosta Jiří Crha (ODS). Řidiči přes náměstí Republiky projedou již dnes.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Blansko

Štítky oprava, potrubí, kanalizace, Blansko, rozvod, Náměstí republiky, Jiří Crha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blanenské náměstí zasáhla nečekaná oprava zborcené kanalizace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.