Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně začíná koupací sezona, první otevře Riviéra a Zábrdovice

Brněnská koupaliště přivítají první návštěvníky už začátkem příštího týdne. Po vynucené pandemické přestávce se v úterý otevře například koupaliště Riviéra nebo bazény Zábrdovicích i navzdory nepříznivému počasí. Areály chystají i další jihomoravské plovárny. S úpravami finišuje například Boskovické koupaliště Červenka, Aqualand Moravia v Pasohlávkách nebo biotop na jihu Brna.

Od pondělí se podle vládního rozhodnutí mohou otevřít venkovní bazény a koupaliště. Podmínkou bude poloviční kapacita návštěvníků, kteří budou moci jen do šaten. Období zavřených sportovišť se využilo k rekonstrukcím a opravám areálů. „Pustili jsme se do oprav zázemí, infokoutku, stánku s občerstvením a plážových kurtů, kde budeme rozšiřovat počet kurtů ze čtyř na šest. Počítáme s tím, že se tady budou pořádat i České poháry v plážovém volejbalu," řekla Michaela Radimská, mluvčí společnosti Starez-Sport, jež se o areál stará.

I když se lidé o otevření bazénů dozvěděli teprve před zhruba dvěma týdny, personál koupališť se připravuje na sezonu několik měsíců dopředu. „Příprava zázemí na Riviéře a v Zábrdovicích trvá zhruba čtvrt roku intenzivní práce. Samotné napouštění Riviéry zabere kolem tří týdnů, protože jde o nejdelší bazén v Brně. Dále musíme zajistit vzorky vody pro hygienu, údržbu zeleně a chodníků, kontrolu technologie, zajištění personálu a ochranky. Náklady na přípravu obou koupališť se pohybují v řádech milionů korun,“ sdělil ředitel Starezu Martin Mikš. Zábrdovický bazén stejně jako Riviéra láká na tobogán, ale také na umělé vlnobití až s metrovými vlnami. 

Otevřou i přírodní koupaliště

Biotop v městské části Brno-jih se také připravuje na první návštěvníky, ale otevření zatím komplikuje chladné počasí a nedostatek personálu. „V podobném pandemickém režimu jsme fungovali už minulé léto, takže všechna opatření už máme vyzkoušená. Z povahy našeho přírodního koupaliště bychom potřebovali více času na přípravu, hlavně co se týče personálu. Celkově provoz zajišťuje čtyřicet lidí a vést tolik pohovorů ve dvou týdnech je opravdu těžké,“ povzdechl si ředitel biotopu Pavel Svrčina

Aqupark počká

Aqualand Moravia zatím s otevřením čeká, protože otevření jen venkovního areálu se majitelům nevyplatí. „Aktuálně počítáme s otevřením 10. června. S obnovením provozu aquaparku znovu otevře také hotel Aqualand Inn, který je hned vedle. Letní sezóna je pro nás klíčová, věříme, že se vydaří, čemuž pomohou i novinky, které pro návštěvníky chystáme. Půjde o rozšířený venkovní areál, ale také o atraktivní animační programy,“ zdůvodnil ředitel aquaparku Petr Pavlacký

Připravují se i jinde

Téměř napuštěné je i boskovické koupaliště Červenka, kde finišují s přípravami na příští týden. „Pokud to vládní opatření a počasí dovolí, počítáme, že začátek provozu bude v sobotu 5. června,“ uvedl mluvčí radnice Jaroslav Parma. Plavání ve venkovních bazénech už vyhlíží také boskovický rodák Josef Bohatec. „Na bazény jsem se těšil už dlouhé měsíce, protože si plaváním zlepšuji fyzickou kondici. Na začátku týdne navštívím koupaliště v Brně. Na víkendy zase jezdím domů, takže v sobotu určitě skočím zaplavat na Červenku,“ prozradil Bohatec. Přípravy finišují i v Hodoníně, Znojmě a vyškovském aquparku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky plavání, bazény, koupaliště, Brno, bazén, Zábrdovice, Aqualand Moravia, Pasohlávky, Josef Bohatec, biotop

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Kuchařová

Od té doby,kdy se to v Zábrdovicích hemží příslušníky státem chráněného etnika,jsem tam už několik roků nevkročila.A co takhle jejich ,,,koupaliště " u fontány před divadlem?Tam se nemusí nic platit,takže tam není o toto etnikum nouze.Akorát je o strach jenom projít kolem.A magistrát to neřeší.Naopak tam tohle koupaliště za těžké peníze vybudoval.

Sobota, 29. května 2021, 16:31Odpovědět

V Brně začíná koupací sezona, první otevře Riviéra a Zábrdovice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.