Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Páteční večer bude patřit tradiční Noci kostelů 

Třináctý ročník Noci kostelů v pátek nabídne téměř sto třicet jihomoravských svatostánků k navštívení. Otevřená bude například brněnská katedrála sv. Petra a Pavla, kostel u Kapucínů nebo futuristický kostel na Lesné. 

Noc kostelů se po loňském komorním provedení vrací a představí návštěvníkům vybrané svatostánky v nočních hodinách. V Brně se do projektu zapojí 35 míst. Program nabídne mše, přednášky i koncerty. 

V Brně se k události již tradičně připojí například katedrála sv. Petra a Pavla, jejíž program slibuje mši i koncert pěveckého sboru a různých kapel. Možné bude také nahlédnout do prostor kostela sv. Michala na Dominikánském náměstí nebo kostela sv. Jakuba u Moravského náměstí. K návštěvě vyzval také futuristický kostel blahoslavené Marie Restituty na Lesné. V rámci programu si mohou zájemci poslechnout povídání o tom, jakým způsobem netypická stavba vznikla. 

Návštěvníci mohou zavítat i do kostela sv. Michala na Dominikánském náměstí 

Programy uvnitř kostelů, jako jsou komentované prohlídky či návštěvy běžně nepřístupných vnitřních prostor, budou povolené jen za učitých podmínek. „Pořadatelé se museli vypořádat s nejistotou, připravit více scénářů a reagovat na aktuální epidemickou situaci,“ uvedla mluvčí Biskupství brněnského Martina Jandlová. Situace však pořadatelům přála a v kostelech budou k poslechu i koncerty. Návštěvníci s telefony se systémem Android mají také možnost si stáhnout aplikaci pro telefonu, v níž jsou všechny důležité informace o akci.

Negativní test s sebou

Všichni návštěvníci musí dodržovat opatření spojená s koronavirovou situací. Dodržovat se musejí rozestupy nebo nošení respirátorů a dezinfekce. Lidé by u sebe měli mít také platné potvrzení o negativním testu na covid nebo o očkování. V jihomoravském kraji se přidává kostel v Adamově, Břeclavi a poprvé také benediktinský klášter v Rajhradě. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Noc kostelů, kostely, akce, brněnská diecéze, kostel, Lesné, koncert, Brno, Moravské náměstí, Dominikánské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Páteční večer bude patřit tradiční Noci kostelů   |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.