Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Brněnští sportovci dostanou nová zázemí, v plánu jsou milionové rekonstrukce

Brněnští sportovci se dočkají zvelebení tří sportovních areálů. Nové projekty přislíbily vznik zázemí na sportovišti na ulici Jakuba Obrovského, rekonstrukci základny FC Soběšice i opravu budovy loděnice TJ Lodní sporty Brno na ulici Veslařská.

Celoroční zázemí

Na sportovišti na ulici Jakuba Obrovského, kde se celý rok hraje tenis či rugby, vznikne nová nízká tělocvična v patře stávající budovy. Přibude k ní pět běžeckých drah délky 60 m a úpolová žíněnka. Zvelebí se také prostor pro kondiční přípravu a míčové hry. Uskutečnění plánované přeměny umožní více sportovcům navštěvovat areál celoročně.

O využívání areálu projevily zájem také základní školy a sportovní kluby z okolí. „Podpoříme tak sportování všech mládežnických kategorií od nejmenších dětí až po dospělé. Celkové náklady na projekt činí 46 103 044 Kč, Brno poskytne dotaci v maximální výši 11 525 000 Kč,“ vysvětlil 1. náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Rekonstrukce budovy klubu

O finanční podporu zažádal také klub FC Soběšice, kterému dotace ve výši 1 396 000 Kč pomůže s vybudováním zázemí pro mládežnická družstva ve svém sportovním areálu v Brně-severu. Areál hřiště je celoročně využíván k tréninku a soutěžím ve fotbale pro všechny kategorie od mini přípravky přes starší dorost až po dospělé. Rekonstrukcí projde objekt, v němž se nacházejí kabiny a sociální zázemí.

Stav budovy z roku 1950 už totiž neodpovídá potřebám klubu, do vnitřních prostor zatéká a ve zdech jsou trhliny. Celkové náklady investičního projektu jsou 5 584 917 Kč.

Podpora tradičních lodních sportů

Areál klubu TJ Lodní sporty Brno využívají kanoisté a veslaři. Rekonstrukce zasáhne především provozní budovu, v níž je momentálně šatna, posilovna a sklad lodí a materiálu. Objekty, na jejichž celkovou rekonstrukci je dotace žádána, jsou v havarijním stavu. Účelem projektu je tyto zchátralé budovy opravit a vytvořit tak zázemí, které podpoří další rozvoj sportování na lodích ve městě Brně.

„Klub TJ Lodní sporty Brno je výjimečný svou tradicí i svými úspěchy. Celkové náklady na projekt činí 35 076 439 Kč, Brno přispěje dotací v maximální výši šesti milionů korun,“ vysvětlil radní pro sport Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).

Základní podmínkou pro získání uvedených investičních dotací z rozpočtu města Brna je přidělení dotace z rozpočtu Národní sportovní agentury. „Jednotlivé organizace mohou žádat o podporu Národní sportovní agenturu. Ta jim může uhradit náklady až do výše 70 %. Město Brno žadatelům tímto rozhodnutím přispěje dalšími 25 %,“ dodal Hladík.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Flickr.com

Štítky Brno, sport, projekt, dotace, Jakub Obrovský, Soběšice, Petr Hladík, KDU-ČSL, Národní sportovní agentura, Jaroslav Suchý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští sportovci dostanou nová zázemí, v plánu jsou milionové rekonstrukce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.