Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tradiční potravinářské veletrhy na výstavišti v červnu nebudou

Každoroční potravinářský veletrh SALIMA, veletrh potravinářských strojů SALIMATECH a další s nimi spojené výstavy se letos kvůli pandemii ruší. Organizátoři tak chtějí ušetřit peníze, v případě, že by se nemohly trhy na poslední chvíli uskutečnit.

Organizátoři a vystavovatelé tradičních potravinářských veletrhů a výstav SALIMA A SALIMATECH na brněnském výstavišti nebudou letos akci pořádat. Důvodem je pandemie a s ní spojená nejistota, zda by se akce této velikosti vůbec mohla v červnu uskutečnit. 

Dalším argumentem byla i nepříznivá ekonomická situace hotelů a restaurací, které jsou dlouhodobě uzavřené. Kromě zmíněných tradičních trhů se ruší i výstavy zařízení pro gastronomii a hotely G+H, výstava pekárenství MBK, veletrh VINEX a veletrh obalů a tisku EmbaxPrint. 

„Potravináři přijdou o možnost osobního setkání a navázání nových obchodních kontaktů. To je pro potravinářství samozřejmě nepříznivé, v současné době ale musíme respektovat vládní opatření,“ řekl náměstek Sekce zemědělství a potravinářství Ministerstva zemědělství Jindřich Fialka.  

Stroje vystaví na podzim

„Společně s partnery zvažujeme prezentaci vybraných potravinářských oborů v rámci veletrhu pro živočišnou výrobu ANIMAL TECH, který se bude nově konat od 5. září 2021 společně s Národní výstavou hospodářských zvířat,“ uvedla ředitelka veletrhu ANIMAL TECH Lucie Vymazalová. Vystavovatelé z veletrhu SALIMA zde mohou prezentovat stroje a technologie pro mlékárenství a pro masný průmysl. 

Nový termín potravinářských veletrhů a veletrhu EmbaxPrint v roce 2022 stanoví organizátoři na základě diskuze s profesními svazy a průzkumu mezi vystavovateli.

                                                                 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky výstaviště, veletrhy, potravinářský veletrh, salima, epidemie, veletrh, výstava, Jindřich Fialka, Brněnské výstaviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tradiční potravinářské veletrhy na výstavišti v červnu nebudou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.