Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brněnská botanická zahrada zahájila novou sezónu

Botanická zahrada na Kotlářské ulici v Brně, která spadá pod Přírodovědeckou fakultu Masarykovy univerzity, se těší na své návštěvníky. Otevřené jsou pouze venkovní prostory zahrady, do kterých je vstup zdarma. K vidění jsou mandloně i koniklece. Zahrada má otevřeno každý všední den od devíti do sedmnácti hodin.

Zahrada má otevřeno každý všední den od devíti do sedmnácti hodin. Vstup do zahrady je z ulice Veveří, jelikož univerzitní budovy jsou stále uzavřené, nemohou návštěvníci využít druhý vchod přes vrátnici Přírodovědecké fakulty.

Vykvetly mandloně i koniklece

V zahradách mohou návštěvníci pozorovat na jaře kvetoucí rostliny jako jsou například tulipány, narcisy, hyacinty, petrklíče, strom i koniklece. „Před naším skleníkem je k vidění jedna z prvních mandloní, která zde byla vysázena po druhé světové válce. V té době se zde mandloně množily a zkoumaly. Výpěstky byly vysázeny v Hustopečích,“ řekla mluvčí zahrady Hana Ondrušková.

V polovině května botanická zahrada plánuje uspořádat výstavu masožravých květin, v červnu chystáme výstavu soch od studentů výtvarného umění z Vysokého učení technického. „Na začátku srpna budeme pořádat zahradní slavnost u cimbálu s modní přehlídkou dámských klobouků, tentokrát na téma prales. V této době také kvete leknín viktorie královská a návštěvníkům opět umožníme večerní prohlídku skleníků,“ dodala Ondrušková.

Skleníky jsou nadále uzavřeny

Kvůli epidemiologický opatřením je návštěvníkům přístupná pouze venkovní zahrada a střešní zahrada nad skleníky. Vnitřní prostory skleníků jsou nadále uzavřeny.

Je třeba, aby se návštěvníci neshlukovali a dodržovali dvou metrové rozestupy. „I ve venkovních zahradách musí mít lidé zakrytá ústa nanorouškou nebo respirátorem. V zahradě se nesmí jíst, pít, kouřit ani venčit psy,“ uvedla Ondrušková. Na dodržování opatření dohlíží pracovníci zahrady.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky botanická zahrada, jarní sezóna, koniklece, mandloně, zahrada, koniklec, Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity, Brno, druhá světová válka, Veveří, Vysoké učení technické v Brně, Hustopeče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská botanická zahrada zahájila novou sezónu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.