Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jarní sezóna na Zelňáku začne už příští pondělí

Vláda od pondělí 12. dubna znovu povolila otevření farmářských trhů. Na Zelném trhu budou zemědělci letos poprvé prodávat sazenice potravin a květin. Na nákupech na trzích bude potřeba dodržovat hygienická opatření.

Jako první začnou na Zelném trhu prodávat zemědělci s předpěstovanými sazenicemi a přísadami různých druhů salátů, jahod, prvních rajčat, bylinek a také s prvními sazenicemi květin. „Později se k nim postupně přidají prodejci s letošní úrodou ovoce, zeleniny, květin a dalšího zboží,“ vysvětlila mluvčí Kateřina Dobešová.

Na trzích bude ovšem nutné dodržovat aktuální nařízení. Stánky od sebe musejí být vzdáleny dva metry, povinná bude vhodná ochrana dýchacích cest a prodejci zákazníkům zajistí dezinfekci. Stále platí také zákaz prodávat jídlo a pití k přímé konzumaci a na tržišti se nesmí shlukovat více než jedna osoba na ploše patnácti metrů čtverečných.

Na Zelňáku bude po celý rok prodávat celkem 58 zemědělců a v průběhu sezóny je doplní další prodejci s konkrétními výpěstky. „Věřím, že Zelný trh se postupně zaplní, a že my zákazníci pomůžeme svými nákupy zemědělcům vynahradit opožděný start letošní sezóny,“ uvedla radní městkě části Brno-střed Ludmila Oulehlová (ANO). 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky trhy, Zelný trh, potraviny, květiny, Zelný trh (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Tojefuk

Jen se nebojte, do týdne zase všechno zavřou.

Čtvrtek, 8. dubna 2021, 17:37Odpovědět

Jarní sezóna na Zelňáku začne už příští pondělí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.