Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Křemelina byla plná hliníku a olova, hlásí potravinářská inspekce

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) si tentokrát posvítila na doplňky stravy, které se prodávají na internetu. Normy nesplnil pražský obchod DiatomPlus, který u inspektorů nepochodil s výrobkem Křemelina. Přírodní minerální produkt, jenž lidé využívají například při hubnutí, měl vysoký obsah hliníku a olova.

Inspektoři našli hned několik nevyhovujících šarží Křemeliny. Provozovatel musel kvůli laboratorním výsledkům SZPI stáhnout produkt z nabídky, informovat odběratele a nemine  jej ani pokuta.

Laboratorní analýza potvrdila v uvedených šaržích výrobku přítomnost hliníku v koncentraci, která v rámci daného dávkování několikanásobně překračuje tolerovaný týdenní příjem stanovený Evropským úřadem pro bezpečnost potravin pro tuto látku. Dále laboratorní rozbor potvrdil i překročení maximálního povoleného množství pro přítomnost olova. Na základě hodnocení rizika byl doplněk stravy označen za škodlivý pro zdraví,“ popsal mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SZPI

Štítky SZPI, Potraviny, Kontrola, Limity, hliník, Státní potravinářská inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křemelina byla plná hliníku a olova, hlásí potravinářská inspekce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.