Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jundrov doplatí půjčku, již mu dalo Brno kvůli vykradenému účtu

Městská část Brno-Jundrov doplatí Brnu šestimilionovou půjčku, kterou jí město poskytlo předloni kvůli ukradeným osmi milionům z účtu. Brněnští zastupitelé dnes schválili přijetí mimořádné dvoumilionové splátky, předešlé čtyři miliony už Jundrov uhradil. Podle dokumentu ze zastupitelstva policie obvinila kvůli zmizení peněz bývalou účetní jundrovské radnice. Policejní mluvčí Bohumil Malášek ČTK řekl, že státní zástupce podal obžalobu. Za podvod ženě hrozí až desetileté vězení.

Jundrov odhalil zmizení peněz z účtu v roce 2019. Městská část se 4000 obyvateli má roční rozpočet kolem 35 milionů, chybějící částka tak činila víc než čtvrtinu. Radnice si proto bezúročně půjčila od města šest milionů korun k pokrytí investic s příslibem, že peníze vrátí do tří let.

První dvoumilionovou splátku Jundrov poslal loni, další dva miliony letos na začátku roku. Poslední dva miliony měl splatit příští rok, nyní ale požádal o mimořádnou splátku. Z dokumentů ze zastupitelstva vyplývá, že Jundrov letos obdržel 4,5 milionu korun z prodeje nemovitosti jako částečnou náhradu vzniklé škody ze strany obviněné bývalé účetní. Všech 44 přítomných zastupitelů schválilo, že poslední splátka se uskuteční letos do konce dubna, čímž bude půjčka splacená.

V případu podle starostky Jundrova Ivany Fajnorové (SZ) zatím nebyl soud. Policie už ale ženu obvinila. "Viníme ji z podvodu. Podle vyšetřovatele státní zástupce již podal obžalobu," uvedl Malášek. Ženě s ohledem na výši škody hrozí až deset let za mřížemi.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Www.mestskacast.cz

Štítky ČR, správa, kriminalita, Brno, Jundrov, půjčka, splátka, peníze, Brno-Jundrov, Ivana Fajnorová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jundrov doplatí půjčku, již mu dalo Brno kvůli vykradenému účtu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.