Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

První v Česku. Jihomoravský kraj naočkoval zaměstnance v sociálních službách

Jihomoravský kraj je prvním krajem v Česku, který naočkoval pracovníky z oblasti sociálních služeb. Tento týden jich vakcínu proti covid-19 dostalo téměř 1 500 pracovníků. Do očkování nasadil mobilní týmy z Fakultní Nemocnice Brno a Fakultní nemocnice u sv. Anny.

Díky spolupráci nemocnic bude Jihomoravský kraj prvním územním celkem svého druhu, který kompletně proočkoval všechny zájemce ze sociálních služeb, kteří jsou v přímém kontaktu s klienty.

„Už od ledna jsme vládu a dotčená ministerstva upozorňovali na to, že ochrana terénních pracovníků, kteří jsou v kontaktu s klienty, je stejně důležitá, jako ochrana pracovníků a klientů v pobytových sociálních službách. Jsou to lidé, kteří pomáhají ostatním, covid necovid. Takže jsem opravdu ráda, že se nám podařilo dojednat přednostní proočkování terénních pracovníků a pracovnic v celém kraji,“ uvedla radní pro sociální a rodinnou politiku Jana Leitnerová (Piráti).

Nabídku dostali všichni

Nabídku proočkovat personál dostali všichni poskytovatelé sociálních služeb v kraji, stejně jako sociální pracovníci,“ uvedl mluvčí Jihomoravského kraje Michal Cagala. U očkování se tak prostřídají lidé pracující s tělesně či mentálně hendikepovanými, rodinami v nouzi, lidmi bez domova či seniory a ochrání se tak pracovníci, kteří už rok odvádí na poli sociálních služeb plno práce.

Na jižní Moravě funguje pět očkovacích center, a to v Hodoníně, Kyjově, Znojmě, Břeclavi a v Hustopečích na Břeclavsku. Šesté centrum je pak přímo v Brně na výstavišti. Do konce srpna má Jihomoravský kraj v plánu naočkovat proti covidu zhruba 70 procent místní populace a chystá otevřít ještě centra ve Vyškově a Blansku.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FNUSA

Štítky covid, covid-19, Jihomoravský kraj, sociální služby, Česko, Fakultní nemocnice Brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Jana Leitnerová, Česká pirátská strana, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První v Česku. Jihomoravský kraj naočkoval zaměstnance v sociálních službách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.