Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno na rozdíl od Prahy sáňkování povolilo

Lidé v Brně můžou beze strachu vyrazit sáňkovat do parků. Brněnští radní to včera potvrdili v souvislosti s nepříjemnými událostmi v Praze. Lidé musí dávat pozor jen na dostatečnou vrstvu sněhu.

Včera brněnští radní výslovně potvrdili, že sáňkováním se neporušuje žádná vyhláška na ochranu zeleně. Lidé tedy mohou vyrazit například na Kraví horu, Špilberk nebo na nějaký brněnský kopec. Sáňkování, bobování nebo lyžování v městských parcích je ale podmíněno dostatečnou vrstvou sněhu. „Spoléháme v tomto na zodpovědnost občanů, že se budou chovat tak, aby nepoškodili trávníky. Dosud se v Brně také bobovalo a žádné fatální následky to pro zeleň nemělo,“ řekl náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Brno zve i Pražany

Gesto radních bylo reakcí na nepříjemné události v Praze. Strážníci tam upozorňovali sáňkující na Petříně, že to je v rozporu s městskou vyhláškou. „Městská pravidla pro vstup a pobyt v zeleni uvádí, že jezdit na saních a bobech se dá jen na jasně vyznačených místech. Na dnešní schůzi jsme se shodli, že tento typ sportu v městských parcích povolíme plošně, aby byla situace jasná. Pošleme teď tuto informaci jak městským částem, tak městské policii. Jsem rád, že kolegové v radě města jednomyslně podpořili můj návrh. Pro děti je důležité, aby sportovaly na čerstvém vzduchu a aby je odtamtud nikdo nevyháněl,“ dodal náměstek primátorky Jiří Oliva (ČSSD).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Brno, sáňkování, sáňkaři, děti, povolení, Praha, Petr Hladík, KDU-ČSL, Špilberk, Kraví hora, Jiří Oliva, ČSSD, Petřín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno na rozdíl od Prahy sáňkování povolilo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.