Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnským sportovcům nadělí město milionové dotace

Sportovci z Brna můžou i letos počítat s finanční podporou magistrátu. Včera se na tom dohodli brněnští radní, kteří odklepli nové dotační programy. Peníze půjdou také do sportovišť nebo vrcholového sportu. Celý návrh nyní míří do zastupitelstva.

Brněnské kluby si letos zažádají o dotace ve dvou programech – Podpora sportovních odvětví (na účast v oficiálních soutěžích vypisovaných evropskou a světovou sportovní federací v kolektivních sportech) a Podpora významných sportovních akcí (na pořádání mezinárodních mistrovství, pohárů či soutěží). Dohromady se v obou programech ukrývá bezmála 15 milionu korun. 

Vrcholoví sportovci 

Podporu ze strany města vyhlíží také vrcholové sportovní oddíly, mezi něž chtějí radní rozdělit více než 70 milionů korun. Celkem úředníci vyhodnocovali 72 žádostí. Podle stanovených kritérií následně určili výši dotace. „Finance mohou kluby použít například na částečné pokrytí platů členů realizačního týmu, na masérské služby, služby psychologa a fyzioterapeuta, na pronájem sportovišť, cestovné, zdravotní péči a také na stravu, ubytování, materiální vybavení nebo zajištění utkání,“ sdělil radní pro oblast sportu Jaroslav Suchý (KDU–ČSL). 

Peníze na sportoviště

Radnice vyslyšela volání i dvou provozovatelů sportovních areálů. Konkrétně dorazí 1,6 milionu korun na účet spolku TJ Tesla Brno, který má na Lesné halu, bazén či gymnastický sál, nebo společnosti Galant Brno. Ta obdrží milion korun na provoz sportoviště v Družstevní ulici, kde se nachází například plavecký bazén, jenž slouží i dětem ze základních a mateřských škol. 

Rozhodnou zastupitelé 

Návrhy radnice nyní poputují do zastupitelstva města, nejbližší schůze je v plánu 16. února. Pokud zastupitelé finanční injekce a dotační programy schválí, začne město sbírat žádosti zájemců. Počítá se s tím, že se žadatelé budou hlásit průběžně od 15. března do 1. listopadu. Podrobné informace pro čerpání dotací zveřejní magistrát na webových stránkách v sekci Odbor sportu MMB.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, Brno, dotace, sport, sportoviště, Jaroslav Suchý, KDU-ČSL, TJ Tesla Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnským sportovcům nadělí město milionové dotace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.