Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město investuje do kanalizace v Králově Poli a v jižní části města

Město investuje do nové splaškové a dešťové kanalizace na jihu Brna. V úseku od Moravanské ulice po Přízřenice tak vznikne konečně funkční kanalizační systém pro odvádění dešťových a splaškových vod, který dosud nebyl zajištěn. Nová kanalizace čeká i Šumavskou v Králově Poli, do té město investuje 54 milionů. O rekonstrukci kanalizace a vodovodu v ulicích Pod Kaštany a Šumavská se postará sdružení firem Dopravní stavby Brno a FIRESTA.

„Nově vybudovaná splašková kanalizace bude podle plánů napojena na stávající kanalizaci v ulici Modřické v Přízřenicích. Dešťová kanalizace bude ústit do Přízřenického náhonu. Vybudování chybějící kanalizace se týká dvou lokalit, kde jsou v současné době připravovány projekty na výstavbu obytných domů. První z nich se nachází na západ od ulice Vídeňské v oblasti vymezené ulicemi Moravanské lány, Novomoravanská a Moravanská.  Druhá je na východ od Vídeňské v okolí ulice Moravanská až po Přízřenice. Očekáváme, že náklady by se mohly vyšplhat na přibližně 300 milionů korun. V plánu je i odkanalizování ulice Modřické, což bude navazující investiční záměr,“ řekl radní pro oblast investic David Grund.

Trasa kanalizací by měla vést od začátku ulice Moravanské Lány po silnici na Vídeňské, pod železniční trať až po ulici Modřickou. Tam se napojí do rekonstruované splaškové kanalizace v Modřické a dešťová kanalizace do Přízřenického náhonu.

Nové kanalizace se dočkají i v Králově Poli

Rekonstrukce kanalizace za 54 milionů proběhne i na Šumavské. Město investuje 54 milionů, práce budou trvat asi 30 týdnů. O práce se postará sdružení firem Dopravní stavby Brno a FIRESTA.
Ve stanovené lhůtě jsme obdrželi celkem šest nabídek. Bohužel ne všechny splňovaly nezbytné náležitosti. Z těch, které byly v pořádku, vybrala komise společnou nabídku firem Dopravní stavby Brno a FIRESTA, která se ukázala být ekonomicky nejvýhodnější. Cílem prací, které letos chystáme v ulici Šumavské v úseku mezi Kounicovou a Pod Kaštany a v ulici Pod Kaštany v úseku mezi Šumavskou a Šelepovou, je zlepšení nevyhovujícího stavu kanalizace a vodovodu. Díky rekonstrukci se zlepší odtokové poměry i zásobování pitnou vodou v lokalitě,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková. 

V rámci zakázky obě vybrané společnosti zrekonstruují přes 450 metrů kanalizace a 255 metrů vodovodu. Opraví i vodovodní a kanalizační přípojky. „V místě, kde kanalizace prochází pod tramvajovou tratí, bude použita bezvýkopová technologie, aby nebyl narušen provoz městské hromadné dopravy. Zahájení prací předpokládáme ve třetím čtvrtletí letošního roku. Zhotovitel má na dokončení celkem 30 týdnů. Vysoutěžená cena za práce je 54 752 568 korun bez DPH,“ doplnil radní pro oblast investic David Grund.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Brno.cz, pixabay | Zdroj S použitím TZ

Štítky kanalizace, Brno, dotace, stavba, rekonstrukce, Královo Pole, Dopravní stavby Brno, s.r.o., Přízřenice, Moravanský, Markéta Vaňková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město investuje do kanalizace v Králově Poli a v jižní části města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.