Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Místo zchátralé budovy bývalé vojenské jídelny Gigant na Kraví hoře vznikne park s lavičkami

K Masarykově čtvrti brzy přibude nový park. Vznikne z prostor bývalé chátrající jídelny Gigant na Kraví Hoře, která je už víc než 30 let opuštěná. Demolice budovy a rekonstrukce parku vyjde na 11 milionů, které zaplatí Ministerstvo pro místní rozvoj spolu s městem Brnem.

Bývalá vojenská jídelna Gigant na Kraví Hoře, kterou si lidé pamatují také pod názvem Kadetka, je už přes 30 let opuštěná a chátrá. Budova před deseti lety vyhořela a nedělá svému okolí zrovna pěknou reklamu. Město se proto rozhodlo udělat z brownfieldu park, který bude patřit k Masarykově čtvrti. Díky tomu zde vznikne zelené místo se stromy a lavičkami, které by mělo být hotové příští rok v dubnu.

Než na místě bývalé jídelny park vznikne, bude nutná demolice původní vyhořelé budovy a radikální ozdravující přestavba celého prostoru. Pak se Brňáci budou moci těšit na příjemné posezení na trávení volného času. 

Celkové náklady jsou vyčísleny na více než 11 milionů korun a budou hrazeny z dotace Ministerstva pro místní rozvoj, zdrojů z rozpočtu městské části Brno-střed a města Brna. Za samotnou realizaci parku je odpovědná městská část Brno-střed. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Brno.cz

Štítky Park, Brno, brownfield, kravák, jídelna, Kraví hora, Gigant, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo zchátralé budovy bývalé vojenské jídelny Gigant na Kraví Hoře  vznikne park s lavičkami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.