Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Fakultní nemocnice Brno dostala další várku vakcín, je jich o polovinu méně. Očkování na výstavišti se možná odloží

Fakultní nemocnice Brno obdržela ve středu čtyři boxy s 4680 vakcínami proti nemoci covid-19, což je zhruba půlka z předchozího týdenního počtu vakcín. Podle mluvčí Fakultní nemocnice Veroniky Plaché se se snížením počtu počítalo a bylo avizované. Nyní zařízení musí naplánovat rozdělení vakcín pro očkování zdravotníků, seniorů, ale také na druhé kolo očkování. Je možné, že se kvůli nižšímu počtu část očkování posune.

V předešlých týdnech dostávala Fakultní nemocnice Brno týdně přes 11.000 dávek, nyní přišla necelá polovina. „Snížená dodávka nám byla předem avizována, Pfizer potřebuje kvůli rozšíření výroby krátkodobě snížit dodávky," uvedla Plachá. Podle ní se nyní bude plánovat, jak nemocnice s vakcínami naloží. Z dřívějších dodávek zásobovala ostatní nemocnice v kraji, ale i domovy seniorů nebo očkovací centrum na výstavišti.

Ve hře je i odložení očkování

„Nyní vše počítáme. Uvidíme, kolik budeme moct otevřít míst pro očkování seniorů na výstavišti," řekla Plachá. V pondělí a úterý tam očkování dostalo shodně kolem stovky lidí. Podle mluvčí je možné, že se počet nově očkovaných lidí trochu sníží nebo bude očkování odloženo například o týden. Dodávku dalších vakcín ale nemocnice očekává po víkendu.

Online registrace není třeba, stačí dojít. Kraj spouští očkování seniorů v malých obcích jižní Moravy

Jihomoravský kraj zahájil dnes v Těšanech na Brněnsku u seniorů nad 80 let očkování proti covidu-19. Oproti státem organizovanému očkování se v obcích, kde kraj očkuje, senioři nemusí registrovat. Mobilní očkovací týmy takto vyjedou do 163...

Na výstavišti v Brně funguje očkovací centrum v záložní nemocnici. Vznikla jako možná kapacita pro pacienty s nemocí covid-19. Fungovala by ale v případě, že by se naplnila kapacita v nemocnicích v kraji, což se dosud nestalo. Proto je prostor využitý k očkování. Podstoupili ho tam policisté, hasiči a nyní i senioři nad 80 let.

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně dostala ve středu tři boxy s 3510 vakcínami, jeden box se 1170 vakcínami ale předá Fakultní nemocnici Brno, uvedla mluvčí svatoanenské nemocnice Dana Lipovská. Podle ní nemocnice dostala samostatnou zásilku vakcín třetí týden po sobě. Nemocnice očkuje zdravotníky, seniory v domovech a začíná také druhé kolo očkování.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky očkování, vakcíny, vakcína, nemocnice, Fakultní nemocnice Brno, Pfizer, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice Brno dostala další várku vakcín, je jich o polovinu méně. Očkování na výstavišti se možná odloží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.