Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnští hasiči si připomněli památku svých kolegů, kteří před devatenácti lety přišli při požáru o život

Brněnští hasiči si v pátek připomněli smutnou událost, ke které došlo před devatenácti lety. Na místě, kde dnes stojí OC Letmo, vyhořelo kasino, kde přišli při záchraně krupiéra o život jejich dva kolegové. Kvůli opatřením proběhla pieta v úzkém kruhu, poté šli hasiči položit květiny na hroby.

Na místě, kde původně stálo kasíno, dnes najdeme obchodní centrum Letmo a pietní místo, které připomíná tragédii. Při požáru před 19 lety tady zemřeli dva hasiči David Kožuský a Jaroslav Gargula, když se při požáru snažili zachránit život uvězněnému krupiérovi. V pátek 8. ledna tak kolegové přišli uctít památku těchto dvou hrdinů. 

„Přesto, že zavedená opatření v souvislosti s nákazou COVID-19 neumožnila uskutečnění veřejného pietního aktu, hasiči na své kamarády tiše vzpomněli a položili na jejich hroby a k památníku květiny." uvedl mluvčí hasičů Filip Venclovský.

Sochu na pietním místě vytvořil umělec Adam Krhánek a památník odhalil 1. května 2013 syn Davida Kožuského v místě, kde došlo k tragické události.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hzs jmk

Štítky Hasiči, tragédie, brno, letmo, památník, pieta, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští hasiči si připomněli památku svých kolegů, kteří před devatenácti lety přišli při požáru o život  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.