Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kašpar, Melichar a Baltazar u vás možná nezazvoní. Tři králové budou částečně online

Tříkrálová sbírka se v Jihomoravském kraji a části Kraje Vysočina bude částečně on-line. Lidé mohou očekávat koncert, benefice, povzbuzení známých osobností i reportáže nebo virtuální hádanku, uvedla mluvčí pořádající Diecézní charity Brno Simona Císařová. Dům od domu budou dobrovolníci chodit jen v případě, že to umožní situace. Tříkrálová sbírka bude letos trvat od 1. do 24. ledna. Loni na jižní Moravě a v části Vysočiny vynesla rekordních více než 30 milionů korun. Peníze pomohly seniorům, nemocným i lidem bez domova.

Sbírka se letos koná po dvacáté první a oproti předešlý ročníkům potrvá déle. „Rádi bychom v tomto čase koledovali tradičně, tedy dům od domu, tak jak jsou lidé zvyklí. Mnoho z nich se každoročně na koledníky těší a jsou pro ně požehnáním a radostí. Záležet ale bude na aktuální epidemické situaci," uvedl ředitel charity Oldřich Haičman.

Podle něj je cílem sbírky rozdávat radost a příležitost přispět na potřebné. „Nově chceme toto poslání šířit i on-line cestou. Stačí, když budou lidé sledovat aktuální infprmace na webu a sociálních sítích charity," dodal Haičman.

Charita podle něj poprvé upustí od doprovodných akcí, hledá ale nové cesty využití. V Blansku a Brně osloví veřejnost na sociálních sítích a webu. „Připravujeme zdravice známých osobností, reportáže o využití výtěžku sbírky nebo virtuální hádanky z ulic Brna," přiblížila Císařová.

???????????? Všichni: Bude Tříkrálová sbírka? My: Bude! ???? Přípravy jsou v plném proudu a tady si můžete přečíst, co pro vás v...

Zveřejnil(a) Diecézní charita Brno dne Úterý 15. prosince 2020

Oblastní charita Žďár chystá on-line benefici. Děti z pěti základních uměleckých škol přispějí výtvarnými díly, zahrají hudební skladbu a zatančí. Umělecké vystoupení mohou lidé vidět i na webu a facebooku Oblastní charity Třebíč, Akce chystají i další charity v Jihomoravském kraji a v části Vysočiny.

Desítky milionů na pomoc potřebným

Loni vynesla sbírka na jižní Moravě 30,2 milionu. Peníze šly například na dokončení stavby Centra Celsuz pro sociálně znevýhodněné, na dokončení rekonstrukce Chráněného bydlení sv. Michaela pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením a autismem, ale také na domácí hospicovou péči. V celé ČR loni sbírka vynesla přes 130 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Diecézní charita Brno

Štítky tři králové, tříkrálová sbírka, obline, dům, Jihomoravský kraj, Kraj Vysočina, charita, Diecézní charita Brno, Oldřich Haičman, Brno, peníze, Facebook, celebrita, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kašpar, Melichar a Baltazar u vás možná nezazvoní. Tři králové budou částečně online  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.