Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sbírka Tablety ze šuplíku pomůže seniorům v domovech kontaktovat jejich blízké

V Brně proběhne sbírka tabletů pro seniory, kteří se kvůli zakázaným návštěvám nedostanou ke svým blízkým. Kontakt s rodinou jim tak ulehčí právě sbírka s názvem Tablety ze šuplíku. Přispět může každý, kdo má tablet doma a nepoužívá ho, vybrané přístroje pak poputují do několika zařízení po Jihomoravském kraji.

Kvůli zakázaným návštěvám budou mít letos lidé v domech pro seniory smutné svátky, neuvidí se totiž se svými blízkými. Na tuto situaci se rozhodl reagovat spolek Metaculture, který uspořádal sbírku Tablety ze šuplíku. Lidé mohou své nevyužité přístroje posunout k seniorům, kteří se díky nim budou moci zkontaktivat s rodinou. 

Sbírku tabletů organizuje spolek Metaculture, z. s., způsob předání a další detaily řeší přímo koordinátor Martin Adam (tel: 737 947 663, e-mail martin.adam@metaculture.cz).

Moderní technologie tak díky dobrosrdečným lidem pomohou babičkám a dědečkům vynahradit skutečné návštěvy. Tablety, které se pak do vybraných zařízení dostanou, nemusí být bez vad, důležité ale je, aby byly funkční. Nevadí proto, když jim dlouho nevydrží baterie, nebo se na displayích objeví drobnější praskliny. „My tablety zkontrolujeme, zbavíme zbytečného softwaru, nainstalujeme na ně potřebné aplikace a předáme do rukou těm, kteří je v této době opravdu ocení. Když bude potřeba, proškolíme i personál daného zařízení, který pak pomůže seniorům tablet použít," dodal předseda Metaculture Daniel Dvořák

Ohodnoť článek

Autoři | Foto https://ibirapita.org.uy/

Štítky tablet, sbírka, senior, vánoce, svátky, zásuvka, Brno, návštěva, Jihomoravský kraj, domov, Daniel Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sbírka Tablety ze šuplíku pomůže seniorům v domovech kontaktovat jejich blízké  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.