Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Blatný: sloučení dvou brněnských fakultních nemocnic se nechystá

Ministerstvo zdravotnictví nechystá sloučení dvou brněnských fakultních nemocnic, řekl novinářům v Brně ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). O možném sloučení Fakultní nemocnice Brno a Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně se v poslední době mluvilo, ve svatoanenské nemocnici proti tomu vznikaly petice. Podle Blatného bude ale potřeba zintenzivnit spolupráci.

Otázka spolupráce dvou fakultních nemocnic byla jedním z témat, o kterém s Blatným debatovali ředitelé obou nemocnic. „Byl jsem znepokojen tím, že došlo k iniciaci petic a byla vyvolaná obava o existenci Fakultní nemocnice u svaté Anny. Nic takového já ani ministerstvo nechce a udělám vše pro to, abych tuhle obavu rozptýlil. Mohu všechny ujistit, že ministerstvo nemá žádné takové zadání," řekl Blatný.

Podle něj není ohrožena existence ani jedné z fakultních nemocnic. „Je ale co zlepšovat a je potřeba prohlubovat spolupráci, aby v každé z nich bylo ve větším měřítku něco, co v té druhé není," dodal Blatný.

Schyluje se k velkému sloučení? Fakultní nemocnice v Bohunicích se chce spojit se svatou Annou, její vedení nesouhlasí

Zástupci Fakultní nemocnice Brno chtějí v prosinci jednat s ministrem zdravotnictví Janem Blatným (za ANO) o případném sloučení s Fakultní nemocnicí u svaté Anny v Brně. Ředitel Fakultní nemocnice Brno Jaroslav Štěrba uvedl, že racionalizace...

V Brně řešil zdravotnictví ve městě i v celém kraji, na setkání byli kromě ředitelů fakultních nemocnic i rektor Masarykovy univerzity Martin Bareš, primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS) i hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL).

Umíme si představit spolupráci, shodli se ředitelé

Ředitel svatoanenské nemocnice Vlastimil Vajdák uvedl, že vítá debatu ohledně spolupráce nemocnic a spolupráci se nebrání. Ředitel Fakultní nemocnice Brno Jaroslav Štěrba uvedl, že je mnoho oblastí, ve kterých se nemocnice mohou doplňovat, zástupci se ale zatím o ničem konkrétním nebavili. Podle Vajdáka lze řešit například společné nákupy nebo některé služby.

Fakultní nemocnice Brno má asi 6000 zaměstnanců, svatoanenská kolem 3500 zaměstnanců včetně pracovníků Mezinárodního centra klinického výzkumu, které pod nemocnici spadá.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky fn brno, bohunice, fnusa, sloučení, ministerstvo zdravotnictví, nemocnice, Jan Blatný, Fakultní nemocnice Brno, Brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny, ANO 2011, Martin Bareš, Markéta Vaňková, Jan Grolich, Jaroslav Štěrba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blatný: sloučení dvou brněnských fakultních nemocnic se nechystá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.