Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na jihu Moravy přibylo 442 případů covidu, PES klesl do 3. stupně

V Jihomoravském kraji přibylo za posledních 24 hodin 442 případů nemoci covid-19, o 53 méně než o den dřív. Přibylo také 17 úmrtí lidí v průměrném věku 87 let, uvedla dnes v tiskové zprávě ředitelka protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek. Podle ní ubylo devět hospitalizovaných s koronavirem, v nemocnicích leží s nákazou 521 pacientů. V protiepidemickém systému PES klesl kraj ze čtvrtého na třetí stupeň pohotovosti.

Zatímco v úterý se kraj dostal ze třetího na čtvrtý stupeň v systému PES, dnes opět jeho hodnota klesla z 63 na 58, čímž se znovu dostal do třetího stupně z pěti. Ve třetím stupni jsou v kraji okresy Brno-město, Brno-venkov a Znojemsko, ve čtvrtém stupni je Hodonínsko, Vyškovsko, Blanensko a Břeclavsko. Pro ČR platí třetí stupeň, přestože je v zemi index 64, který už spadá pod čtvrtý stupeň. Vyplývá to z webu PES.

Počet hospitalizovaných v kraji po většinu dní až na výjimky klesá. Ještě před několika týdny leželo v nemocnicích s koronavirem skoro 1200 lidí. Z nynějších 521 pacientů je 62 ve vážném stavu, 238 má středně vážný stav, 152 lehký a 69 případů je bezpříznakových.

Ze 442 nových případů se jich nejvíce v počtu 106 objevilo na Hodonínsku, dalších 90 na Blanensku, 67 v Brně-městě, shodně po 48 na Znojemsku a v okrese Brno-venkov, 43 na Břeclavsku a 40 na Vyškovsku. Za poslední týden hygienici zaregistrovali 2685 pozitivně testovaných.

V Jihomoravském kraji je od počátku pandemie k dnešnímu dni 53.587 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru. S nemocí covid-19 zemřelo 1122 lidí, naopak 46.989 se z ní vyléčilo. Vyplývá to z webových stránek ministerstva zdravotnictví.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, jižní morava, statistiky, nakažení, hospitalizovaní, COVID-19, Jihomoravský kraj, Protiepidemický systém České republiky, Morava, Krajská hygienická stanice, okres Brno-venkov, okres Znojmo, okres Hodonín, okres Vyškov, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Moravy přibylo 442 případů covidu, PES klesl do 3. stupně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.