Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Senioři si k Vánocům přáli vlastní kapličku. Po třech týdnech jim stojí před domovem díky Ježíškovým vnoučatům

Na velmi netradiční přání v projektu Ježíškova vnoučata narazily dobrovolnice Tereza Komárková a Pavla Vydrová. Klientky domova pro seniory v Šanově si přály mít v areálu vlastní kapličku. Mladé ženy se postaraly o malý zázrak. Tři týdny po vyslovení přání stojí před domovem kaplička vysvěcená Panně Marii.

Na projekt Ježíškova vnoučata od Českého rozhlasu narazila dobrovolnice Tereza Komárková přes své přátele, kteří se do této charitativní vánoční akce pravidelně zapojují. Oslovila proto svoji dlouholetou přítelkyni Pavlu Vydrovou, která se pohotově a energicky do výstavby kapličky zapojila.

Šibeniční termín dvaceti dní jsme zvládli

„Postavit kapličku pro SeniorCentrum Šanov je nejen krásný vánoční dárek všem klientům, ale i šance, jak ukázat lidem v podzimu života, že nám na nich záleží a že na ně myslíme. A můžeme tak v dnešní materiální době inspirovat další mladé lidi ku pomoci bližnímu,“ popisuje pohnutky ke stavbě kapličky její realizátorka Tereza Komárková.

„Kapličku jsme chtěli odhalit 8. 12., symbolicky na den slavnosti Neposkvrněného početí Panny Marie. Na realizaci jsme tak měly šibeniční termín pouhých 20 dní,“ vysvětluje Pavla Vydrová. 

Nečekaná podpora od lidí v okolí

Materiál na stavbu zajistila Tereza ve stavebninách DEK, kde pracuje. Stavbu pak zrealizoval ve volném čase manžel Pavly Vydrové Michal, který pracuje jako stavbyvedoucí. „V největší míře vše financujeme sami, ale dostalo se nám velké finanční a pracovní podpory lidí v našem okolí. Překvapila nás také ohromná vlna solidarity ze strany sponzorů a dárců,“ děkují všem podporovatelům Tereza Komárková a Pavla Vydrová.

Největší radost ze slavnostní odhalení splněného vánočního přání měli samozřejmě klienti domova: „Kaplička se mi moc líbí, je to krásný dárek, všichni si jí moc vážíme. Žiji v domově tři roky a dělají nám tady opravdu pomyšlení,“ vyjádřila se klientka Vladimíra Hrudníková, která si sochu Panny Marie pohladila.

Poselství příštím generacím a papežem požehnaný růženec

„Velké poděkování patří také naší sociální pracovnici Janě Tesařové, která přání klientů uveřejnila na webu Ježíškových vnoučat, a samozřejmě hlavně paní Tereze a Pavle, jejich pomocníkům a dárcům. Tahle blesková akce nás všechny bude ještě dlouho hřát u srdce,“ dodává s radostí ředitel šanovského SeniorCentra Michal Veleba. 

K nové kapličce, která se nachází v parku SeniorCentra, povedou kroky klientů za modlitbami, rozjímáním nebo třeba jen jako cíl procházky. V základech kapličky se navíc nachází časová schránka – měděný tubus s poselstvím příštím generacím na ručním papíře, informace o dnešní době, osobně požehnaný růženec od papeže Františka, mince a medailonky.

Největší radost ze slavnostní odhalení splněného vánočního přání měli samozřejmě klienti domova: „Kaplička se mi moc líbí, je to krásný dárek, všichni si jí moc vážíme. Žiji v domově tři roky a dělají nám tady opravdu pomyšlení,“ prohlásila Vladimíra Hrudníková, která si sochu Panny Marie pohladila.

Stavbu kapličky v SeneCura SeniorCentru Šanov podpořili: Mons. Jindřich Bartoš z Římskokatolické farnosti u kostela sv. Mikuláše Znojmo, zaměstnanci společnosti DEK Petr Jebáček a Pavel Dorňák, Josef Dvořák ze společnosti Atlanta a.s., kovář Jan Antl, Mašek – umělecká výroba Znojmo, Zahradní centrum Meisl, Autojeřáby V TECH stavební stroje s.r.o. Znojmo, Petr Komárek, Michal Vydra, Kateřina Masjaková s rodinou, Petr Gritters a Antonín Novák.


 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SeneCura | Zdroj s použitím TZ

Štítky Šanov, seniorcentrum, kaplička, ježíškova vnoučata, domov, Panna Marie, Ježíšek, Vánoce, Český rozhlas, Znojmo, Papež František, Antonín Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senioři si k Vánocům přáli vlastní kapličku. Po třech týdnech jim stojí před domovem díky Ježíškovým vnoučatům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.