Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Na Blanensku zkolaboval muž, život mu společně zachránili policisté, hasiči, záchranáři a jeho žena

Na Blanensku o víkendu došlo k nešťastné události, muži středního věku se náhle zastavilo srdce. Na tísňovou linku se obrátila jeho žena, která svého manžela viděla zkolabovat. Podle rad operátorky ihned zahájila resuscitaci než krom záchranářů přijeli také first respondeři - policejní hlídka a dobrovolní hasiči z Letovic. Muže se záchrannému týmu podařilo přivést zpět k životu.

Už od začátku bylo jasné, že jde doslova o každou vteřinu. Nejdřív na místo dorazili policisté, kteří od ženy převzali masáž srdce a použili automatizovaný externí defibrilátor(AED). Hned po nich přijeli hasiči, ti resuscitaci navíc rozšířili o kyslíkovou terapii. AED doporučil výboj hned třikrát. Před podáním toho třetího dorazila na místo posádka záchranářů.

Pokračovali jsme v masáži srdce a podali léky, zaintubovali jsme pacienta a napojili na řízenou ventilaci. Po pár minutách se nám podařilo obnovit oběh, srdce začalo znovu bít. Je to zásluha všech zúčastněných. Vytvořili dokonalý záchranný řetězec a děkuji jim za perfektní spolupráci,“ vysvětluje a doplňuje lékař Jan Mičín, který společně s kolegy zdravotníky pečoval o pacienta. Jakmile se muže podařiko oživit, sanitka ho odvezla na urgentní příjem Fakultní nemocnice u svaté Anny.

Celý tým se zachoval velmi statečně, obzvlášť manželka zkolabovaného muže, která svému muži pomohla zachránit život. 

„Manželovi je lépe, už se zotavuje, čekají ho sice ještě další zákroky, ale snad už bude dobře. Chtěla bych moc a moc poděkovat všem. Záchranářům, policistům i hasičům, jsem neskutečně vděčná za manželův život.“ vzkazuje celému záchranářskému týmu paní Dita.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky first responder, záchrana, blanensko, hrdina, okres Blansko, Letovice, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Na Blanensku zkolaboval muž, život mu společně zachránili policisté, hasiči, záchranáři a jeho žena  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.