Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sbírka Andělský strom pomáhá dětem vězňů, díky ní mohou mít hezčí Vánoce

Město se rozhodlo podpořit sbírku Andělský strom. Ta pomáhá dětem, jejichž rodiče jsou ve vězení, a ony skončily v náhradní rodině. Osoba, která o ně pečuje, často nemá dostatek peněz na chod rodiny a k tomu na vánoční dárky. Tato sbírka se letos uskuteční již podesáté.

Oceňuji snahu projektu Andělský strom, který těmto rodinám pomáhá. Nejde jen o sbírku, díky níž dostanou děti dárek, ale také o aktivizaci jejich rodičů, kteří se do projektu aktivně zapojí,“ uvedl 1. náměstek primátorky města Brna Petr Hladík.

Jak projekt Andělský strom funguje? Díky spolupráci s věznicemi se do něj hlásí odsouzení ze sociálně slabých rodin, kteří se aktivně zajímají o své děti. Odsouzený zašle přihlášku spolu s osobním dopisem pro své dítě. Následně je kontaktována rodina, ve které dítě žije, a zjišťují se aktuální potřeby dětí. Poté se hledají dárci, kteří dárek koupí nebo pošlou peníze do veřejné sbírky.

„Dárek je vždy nová věc, často je to hlavní nebo jediný dárek, který děti o Vánocích dostanou. Drahé věci neposíláme, cena jednoho dárku je přibližně 500 Kč. Jde nám především o ujištění dítěte, že odsouzený rodič na něj myslí, i když s ním teď nemůže být,“ dodala Žaneta Dvořáčková, vedoucí projektů pro rodiny a děti, které organizuje Mezinárodní vězeňské společenství. Tato společnost stojí i za Andělským stromem.

Na Dominikánském náměstí město zřídí kontaktní místo, kam lidé mohou přinést zakoupený dárek. Kvůli vládním opatřením se dárky budou do 18. prosince odevzdávat na vrátnici, kam si pro něj zaměstnanci Odboru zdraví sami přijdou. 

Nejčastěji si rodiče pro své děti přejí panenky, figurky komiksových hrdinů, auta na dálkové ovládání, školní pomůcky, batohy, sluchátka, stavebnice, kosmetiku, hry apod. Přispět se dá i na sbírkový účet 2501472785/2010.

Více informací najdete na stránkách nebo facebooku.


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Sbírka, děti, Brno, andělský strom, strom, rodina, Vánoce, projekt, Petr Hladík, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sbírka Andělský strom pomáhá dětem vězňů, díky ní mohou mít hezčí Vánoce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.