Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vánoční trhy v Brně letos budou. Návštěvníci nepřijdou o vánoční stromy ani vyhlídkové kolo

Vánoční trhy se letos v Brně uskuteční. Kvůli pandemii koronaviru se však letos nebudou konat oslavy Silvestra i velké hudební produkce. Stánky na trzích budou navíc rozmístěny ve větší vzdálenosti od sebe. Organizátoři přitom slibují, že budou pružně reagovat na aktuální epidemiologickou situaci.

Rozsvícení vánočních stromů i vyhlídkové kolo

Město se spolu s organizátoy vánočních trhů (TIC Brno a městskou částí Brno-střed) snažilo najít kompromis, který by umožnil příjemné a zároveň bezpečné vánoční Brno pro obyvatele města i návštěvníky. To zásadní na trzích tak chybět nebude. Náměstí Svobody rozsvítí vánoční strom, letos 14 metrů vysoká jedle z bílovického polesí. Vánoční strom bude již tradičně i na Zelném trhu a Moravské náměstí opět ozdobí oblíbené vánoční kolo.

„Halouzkův betlém, bez kterého by Brněnské Vánoce ani nebyly Brněnskými Vánocemi, najde opět svoje místo na Dominikánském náměstí,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková. Adventní a vánoční atmosféru podpoří i bohatá světelná i další výzdoba centra města.

Organizátoři budou reagovat na aktuální epidemiologickou situaci

Na náměstích a v ulicích pak budou s bezpečnými odstupy rozmístěny řemeslné a prodejní stánky. „TIC BRNO s městskou částí Brno-střed pečlivě sleduje a vyhodnocuje situaci, a pokud to bude jen trochu možné, doplní se nabídka také prodejem jídla a pití a novými zimními zahrádkami," uvedla mluvčí TIC Brno Adéla Nováková.

Podle ní probíhá v tuto chvíli jednání s prodejci o možnosti jejich zapojení a další spolupráce. „Vznikl tak flexibilní model, který může pružně reagovat na aktuální epidemiologickou situaci a v maximální míře bude podporovat živé brněnské centrum a místní provozovatele služeb podobně, jako jsme zvyklí například v létě,“ doplnila ředitelka TIC BRNO Jana Janulíková.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Hrivňák

Štítky vánoční trhy, Brno, advent, Vánoce, koronavirus, vánoční stromek, TIC Brno, pandemie covidu-19, silvestr, Brno-střed, Markéta Vaňková, Zelný trh (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Dvořák

V úterý Prymula prohlásí, že další opatření nebude, ve středu oznámí uzavření obchodů od čtvrtka, Prymula do statistiky "nemocní" počítá každého zdravého, kolem kterého proletl virus, 40% "pacientů" v nemocnici jsou bezpříznakoví. Jak říkal občan Hlustvisihák: "Pomocí statistiky dokáže každý blbec, co chce." Winston Churchill: "Věřím jen statistice, kterou jsem si zfalšoval sám." I přesto páni radní z Brna už nám slibují vánoční trhy. Teď lituji, že piji rozpustnou kávu. V hrnku nemám žádnou sedlinu, takže ani nemám z čeho věštit.

Čtvrtek, 22. října 2020, 04:36Odpovědět

Pavlina Benčíková

Dobrý den kdy se rosvicuje vánoční stromek

Středa, 21. října 2020, 22:33Odpovědět

Vánoční trhy v Brně letos budou. Návštěvníci nepřijdou o vánoční stromy ani vyhlídkové kolo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.