Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Strašení migranty v kampani se nevyplatilo. Většina zastupitelů Znojma žádá odstoupení starosty Jana Groise

Většina zastupitelů Znojma vyzývá starostu města Jana Groise (ČSSD), aby odstoupil z vedení radnice. Pokud neodejde, plánují pravděpodobně na příštím zasedání zastupitelstva, které bude v pondělí, hlasovat o jeho odvolání. Vadí jim například jeho styl vedení kampaně do senátních voleb, prohlásil místopředseda krajské organizace ANO David Štolpa. Grois uvedl, že žádná obvinění se nezakládají na pravdě.

Podezření na korupci a agresivní senátní kampaň

Se starostou jsou nespokojení zastupitelé za koaliční ANO a také opozice Pro Znojmo, KDU-ČSL, Piráti a SPD. „Nedůvěra pramení zejména z několika kauz. Máme podezření na napojení firem jeho rodinných příslušníků na městský rozpočet. Samozřejmě důkazy nemáme. Je zjevné, že se od svého zvolení v roce 2018 věnoval více svému mediálnímu obrazu než práci pro město. Jeho kampaň do senátní voleb také byla hodně štvavá. Znojemáky strašil příchodem migrantů," dodal Štolpa.

Vyjádření zastupitelů ČSSD ke stávající politické situaci:Nesouhlasíme se snahou opozičních stran a koaličního hnutí...

Zveřejnil(a) Jan Grois - starosta města Znojma dne Pondělí 19. října 2020

Nestrašil jsem příchodem migrantů, říká Grois

Podle Groise by se kolegové měli nyní spojit a řešit problémy související s pandemií covid-19. „Od soboty řeším stav sester v centru sociálních služeb. Máme vysokou nemocnost a hrozí, že od středy nebudeme mít personál. Tohle je pro mě priorita. Všechna podezření jsou lichá, jedná se pouze o domněnky. Není ani pravda, že jsem strašil příchodem migrantů. Podle mě koalice s ANO funguje řadu let normálně, takže mě to překvapilo," oponoval Grois.


Znojemský kandidát na senátora přirovnal migranty ke koronaviru. Soupeře osočil z plánu přijímat uprchlíky

Zbývají dva dny do začátku druhého kola senátních voleb na Znojemsku a mezi kandidáty se začíná pořádně přiostřovat. Kandidát na senátora a starosta Znojma Jan Grois (ČSSD) začal distribuovat letáky, ve kterých obviňuje protikandidáta starostu...


Jeho stranický kolega Jakub Malačka uvedl, že on i ostatní sociální demokraté ve Znojmě za starostou stojí. „Počet hlasů, který v letošních senátních volbách obdržel, podle nás svědčí o velké důvěře mezi obyvateli. Kolegové si potřebují vyřizovat povolební účty, zatímco my řešíme zajištění poskytování služeb v centru sociálních služeb, připravujeme rozpočet a podobně," řekl Malačka.

Groise v letošních senátních volbách porazil starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina (TOP 09). Ve druhém kole získal 54,57 procenta hlasů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Grois / Facebook

Štítky Jan Grois, zastupitelé, Znojmo, odstooupení, kampaň, ANO 2011, David Štolpa, ČSSD, KDU-ČSL, Česká pirátská strana, Svoboda a přímá demokracie, Tomáš Třetina, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Dvořák

Tak nevím, co bylo nebo nebylo v ostatních případech, které jsou starostovi kladeny za vinu. Ale pokud si ještě nějaký idi.... myslí, že nás připrchlíci obohatí, tak ať si vyhledá informace z Francie, Belhie, Švédska . . . Ale pozor! Nutno jako prameny informací vynechat ČT a ČRo, protože to je partička LGBT BFLMPSVZ aktivistů, sluníčkářů, vítačů, demagogů, vysávačů koncesionářských poplatků. Jejich heslo dne: "Za vaše prachy vám řekneme jen to, co sami uznáme za vhodné a ještě to překroutíme."

Úterý, 20. října 2020, 13:07Odpovědět

Strašení migranty v kampani se nevyplatilo. Většina zastupitelů Znojma žádá odstoupení starosty Jana Groise  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.