Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zoologická zahrada dostala od fanoušků tunu kaštanů. Stále přijímá žaludy, jeřabiny nebo bylinky

Brněnská ZOO ukončila výzvu, aby lidé nosili zvířátkům kaštany. Příznivci zahrady jich přinesli na přilepšenou chovaným zvířatům asi tunu a ZOO už je nemá kam dávat. Zájemci ale mohou dále nosit například dýně, šípky, jeřabiny nebo bylinky

 ZOO v Brně ukončila sběr kaštanů pro chovaná zvířata, příznivci zahrady nanosili v posledních dnech téměř tunu těchto plodů. 

Přispěvatelům moc děkujeme za jejich snahu a péči, nesmírně si toho vážíme," uvedl mluvčí Michal Vaňáč. Zvířatům přinesené plody poslouží jako doplněk stravy či jako zábava. Dostali je například bizoni, jeleni, velbloudi či velké kočkovité šelmy.

Na konci září vyzvala zoologická zahrada své příznivce a fanoušky, aby pomohli nakrmit chovaná zvířata, a přinesli jim kaštany, ZOO je totiž neměla kde nakoupit. Lidé vzali tuto výzvu velmi svědomitě, kaštany už teď zoologická zahrada nemá kam dávat. Stále ale přijímají šípky, žaludy, jeřabiny nebo bylinky. v rozumném množství mohou lidé nosit i jablka, cukety a ořechy.

Zoo je nyní kvůli vládním opatřením uzavřená. Chová asi 220 zvířat. Za loňský rok ji navštívilo přes 331.000 lidí, meziročně zhruba o 1000 více. Zoo měla vysokou návštěvnost i letos v létě, za dva prázdninové měsíce ji navštívilo asi 132.000 lidí, loni 104.000. Od začátku roku ale přišlo návštěvníků meziročně méně, letní měsíce tak nedohnaly ztrátu z jara, kdy byla zahrada zhruba měsíc a půl kvůli koronavirovým opatřením zavřená. Celkem od ledna do konce srpna do zoo letos dorazilo asi 230.000 lidí, loni za stejné období zhruba o 35.500 lidí více.

Autoři | Foto Zoo Brno

Štítky ČR, příroda, zvířata, zoo, Brno, FOTO, zoologická zahrada, jírovec maďal, jeřáb, Zoologická zahrada Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoologická zahrada dostala od fanoušků tunu kaštanů. Stále přijímá žaludy, jeřabiny nebo bylinky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.