Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Kvůli intenzivnímu dešti hrozí na několika místech jižní Moravy třetí povodňový stupeň

Intenzivní déšť zvedl na některých místech jižní Moravy vodní toky natolik, že hydrometeorologové vyhlásili třetí povodňový stupeň. Výstraha platí pro řeku Moravu a Veličku ve Strážnici a Bělou v Boskovicích. Jihomoravští hasiči museli v souvislosti s vytrvalým deštěm řešit jen přes noc 34 výjezdů.

Třetí pohotovostní supeň je vyhlášen na řekách Morava a Velička ve Strážnici. První stupeň pak hlásí i u řeky Moravy v Lanžhotě, u řeky Dyje v Ladné a na vodní nádrži Nové Mlýny. Zelený, tedy první povodňový stupeň evidují hydrometeorologové i na Svratce v Brně - Poříčí a Svitavě v Bílovicích. 

Hasiči měli kvůli dešti v noci napilno. „V souvislosti s vydatným deštěm řešíme několik událostí zejména na Blanensku (čerpání vody, čištění propustí, stavidel). Museli jsme vyjet také k několika popadaným stromům," uvedli na Twitteru.

Riziko vzestupu hladin toků platí i v dalších částech republiky. Zvýšená povodňová rizika evidují i na východě a severu Čech, v části Vysočiny, celém Moravskoslezském a Zlínském kraji a na většině kraje Olomouckého.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky hasiči, déšť, povodňový stupeň, morava, Dyje, Strážnice, Jihomoravský kraj, řeka Morava, Velička, Boskovice, Bělá, okres Blansko, Brno, Lanžhot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli intenzivnímu dešti hrozí na několika místech jižní Moravy třetí povodňový stupeň  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.