Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nemocnice u svaté Anny otevřela druhé odběrové místo na testování koronaviru, pacienti se musí objednat předem

Nemocnice u sv. Anny otevřela druhé odběrové místo pro testování na covid-19. Díky tomu teď zvládne odbavit až 250 zájemců. Před testováním je ale nutné se objednat, čekací doba pak trvá dva až tři dny.

Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny začalo dnes v sedm hodin fungovat druhé odběrové místo pro testování na koronavirus. Díky tomu je nyní možné testovat až 250 pacientů denně. Nemocnice zvažuje otevření dalšího místa. 

„Snažíme se otestovat co nejvíce lidí, ale naše kapacita je samozřejmě omezená, zejména ta personální. Takže jsem rád, že se nám povedlo sehnat zdravotníky a mohli jsme testování rozšířit. Pokud bude ze strany veřejnosti velký zájem, zvažujeme otevření dalšího místa,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Vlastimil Vajdák.

Před testováním bude nutné se objednat

Nová odběrová místnost je prakticky na stejném místě jako ta stará, jedná se jen o další ambulanci. Na testování tak mohou lidé chodit do budovy C z Leitnerovy ulice. Na testování je ale nutné se předem objednat. 

„Testujeme pouze objednané zájemce. A to jak pacienty indikované praktickým lékařem, tak samoplátce,“ dodala náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně  Jana Zvěřinová.

Odběrové místo bude nyní fungovat každý den od 7 do 15 hodin, dosavadní místnost je otevřená od sedmi ráno do půl sedmé večerní. Krom objednanýchzájemců tak bude nemocnice moct testovat i hospitalizované pacienty a personál. Čekací doba je 2-3 dny, momentálně se dá objednat už na středu. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FNUSA

Štítky FNUSA, odběr, nemocnice, koronavirus, brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny, pacient, Jana Zvěřinová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice u svaté Anny otevřela druhé odběrové místo na testování koronaviru, pacienti se musí objednat předem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.