Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno-střed zvelebí parčík na Nových sadech. Kvůli bezdomovcům vymění lavičky, navíc zasadí nové stromy

Představitelé městské části Brno-střed zvelebí parčík Nové sady, který je častým místem setkávání lidí bez domova. Právě kvůli polehávajícím bezdomovcům na lavičkách tam město pořídí 22 jednomístných křesel širokých 60 centimetrů. Zahradníci tam vysadí šest platanů. Celková rekonstrukce začne 1. října a hotová má být do konce roku. Úpravy vyjdou na necelé dva miliony korun, uvedla mluvčí městské části Kateřina Dobešová.

Nový povrch bude lépe držet vodu

Dělníci tam nyní odstraňují staré lavičky, na což naváže výměna současného povrchu za nový. „Na celé ploše parčíku bude technický štěrkový trávník. Jeho výhodou je, že se po něm smí chodit a přitom zadrží maximum srážkové vody, která by neměla odtékat do okolní kanalizace. Vysazené platany doplní ty stávající, které lemují veřejné prostranství již od devadesátých let minulého století a zjevně se jim na tomto místě daří," uvedla Dobešová.

Městská část nahradí současné lavičky jednomístnými. Patnáct bude stabilních, sedm otočných. Podle Brna-středu ocení nové lavičky s područkami na bocích hlavně senioři. Nově vysazené platany pak doplní stávající stromy, které lemují okraj parčíku. Úprava prostranství vyjde na dva miliony korun, hotovo by mělo být do konce roku. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky nové sady, park, lavičky, zvelebení, bezdomovec, Brno-střed, městská část, platan, strom, sad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno-střed zvelebí parčík na Nových sadech. Kvůli bezdomovcům vymění lavičky, navíc zasadí nové stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.