Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Travnaté pásy na Nových sadech nevydržely ani pár hodin. V den otevření je rozjezdil arogantní řidič terénním autem

Se začátkem školního roku skončily 1. září v Brně i některé dopravní uzavírky. S velkou pompou zástupci města znovu otevřeli například ulici Veveří nebo představili nový travnatý pás mezi kolejemi na Nových sadech. Ten však nevydržel ani pár hodin. Ještě ten den zbrusu nových trávník rozryl terénním autem arogantní řidič, který si chtěl zkrátit cestu přes tramvajové koleje.


Nové sady zezelenaly. Prostor mezi kolejemi zaplnil travnatý pás

S koncem prázdnin přišel i konec tramvajových uzavírek na Nových sadech a Veveří. Po dvouměsíčních opravách tak cestující mohli znovu usednout na pravidelné trasy linek 3, 8, 10, 11 a 12. Výměna 1400 metrů dvoukolejných tratí a oprava tří...


Hustý provoz, nervózní řidiči a zkratkovitá jednání. Takové scény lze v Brně vidět dnes a denně. V posledním případě to bohužel odnesl zcela nový trávník. Řidiče bude přitom jeho zkratka stát pořádný balík. 

Ještě ráno otvírali zástupci města nový pás s velkou pompou, o pár hodin později bylo z části trávy oraniště, foto: MMB

Muž se v úterý dopoledne rozhodl otočit s terénním autem na nových sadech do protisměru, na čerstvě zrekonstruovaném tramvajovém pásu s travnatou plochou však zapadl. Vyjet se mu povedlo až po několika marných pokusech a z místa co nejrychleji ujel.

Po arogantním řidiči zůstaly v trávníku hluboké rýhy, foto: Viděno v Brně / Facebook

Za sebou přitom nechal škodu 50 tisíc korun. Poničil totiž nejen travnatý koberec, ale i zavlažovací systém pod ním. Policistům se naštěstí podařilo řidiče bleskově vypátrat.

„Klíčovou roli při hledání sehráli především duchapřítomní svědci a zajištěný kamerový záznam z tramvaje. Za pošetilost hrozí šoférovi až několika tisícová sankce," uvedl policejní mluvčí Petr Vala.


Brňané jsou naštvaní, pro chodce zbyl na Veveří jenom úzký koridor. Radní změny neplánují

Teprve v pondělí se slavnostně otevřela ulice Veveří po částečné rekonstrukci a už u místních obyvatel vzbudila kritiku. Prostor pro pěší vyznačený modrými čárami je podle některých lidí příliš úzký, a to kvůli vyhrazenému stání pro auta.


Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR, DPMB, Facebook

Štítky travnaté pásy, nové sady, zničení, řidič, terénní vůz, sad, terénní vozidlo, Brno, trávník, Veveří, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miluše Skoupilová

přes trávu budou chodit i lidi moc to svádí

Čtvrtek, 3. září 2020, 12:33Odpovědět

VIDEO: Travnaté pásy na Nových sadech nevydržely ani pár hodin. V den otevření je rozjezdil arogantní řidič terénním autem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.