Inspektoři našli v kuřecím mase z Polska salmonelu

Autoři | Foto SZPI

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) varují veřejnost před nebezpečnou potravinou Kuřecí kuličky na jižanský způsob, 61642 Southem Fried Chicken Popsters. Našli v nich totiž bakterii rodu Salmonella.

Konkrétně jde o výrobek Kuřecí kuličky na jižanský způsob, 61642 Southem Fried Chicken Popsters, krájená kuřecí prsa ze spojovaných kusů masa obalované na jižanský způsob, k dopečení, hluboce zmrazeno, s datem datum minimální trvanlivosti: 15.05.2021, šarže: L: 13620, původ kuřecího masa: Polsko, vyrobeno v Polsku.

Inspektoři SZPI vzorek odebrali v maloobchodní provozovně Iceland Czech a.s. v Praze. „Dle průvodní dokumentace je dodavatelem potraviny do ČR společnost Iceland International Limited HSBC. Prodejce závadnou šarži na základě výzvy již stáhnul z tržní sítě," okomentoval případ mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

„SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří mají předmětnou šarži potraviny doma, aby ji nekonzumovali. Aktuálně jsme výrobek vložili do evropského systému rychlého varování pro potraviny (RASFF) notifikaci o zjištění uvedené nevyhovující šarže potraviny," uzavřel mluvčí.

Ohodnoť článek

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky salmonela, kuřecí maso, kuličky, Polsko, Státní potravinářská inspekce, jídlo, HSBC Holdings, Česko, Island, Praha, Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.