Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bývalý elitní záchranář po mrtvici ochrnul od hlavy dolů, jeho rodina uspořádala veřejnou sbírku na pomoc

Zachránil desítky životů, teď potřebuje pomoci on sám. Bývalý elitní záchranář dostal před dvěma lety mrtvici, při které ochrnul od hlavy dolů na celé tělo. Jeho manželka Veronika se o muže stará doma, péče je ale velmi náročná a finančně nákladná. Rodina se proto rozhodla obrátit se na nadační fond REGI Base a otevřít veřejnou sbírku.

Zdeněk Mikula byl elitní záchranář rychlé záchranné služby a denně vyjížděl do akce. Zachránil desítky životů, bohužel ho před dvěma lety potkalo velké neštěstí. Ve svých 43 letech dostal mrtvici a ochrnul od hlavy dolů. Se svými blízkými i s lékaři komunikuje pouze očima a dorozumívá se pomocí speciálního počítačového monitoru s programem pro komunikaci, který ovládá právě a pouze očním kontaktem.

Jeho manželka Veronika se o něj s láskou a mimořádným nasazením stará, potřebuje ale pomoci. Obrátila se proto na nadační fond REGI Base, protože péče o jejího muže je velmi finančně náročná. 

Bývalý záchranář potřebuje pomoci

Brzy se za Zdeňkem vydala specialistka na poranění mozku, doktorka Hoidekerová, která mu pomohla s výběrem rehabilitačních pomůcek a předala rodině i kontakt na firmu, která mu na míru vyrobí speciální dlahu na nohu. Ta potom bude pozorovat svalové křeče. Nadační fond REGI Base I. sestavil tým pod vedením primářky Zipserové, která bude se Zdeňkem koordinovat další možné způsoby aktivní rehabilitace.

Nadační fond REGI Base I. pomáhá od roku 2011 novodobým válečným veteránům, později rozšířil svoji pomoc i na vojáky, policisty, hasiče, zaměstnance a jejich rodinné příslušníky.

Péče o Zdeňka připomíná svou náročností léčbu zraněného válečného veterána z Afghánistánu s těžkým poraněním mozku, jak doktoři popisují. Právě takový případ díky včasné rehabilitaci řešili před sedmi lety, a díky ní se vojákovi podařilo zachránit život. 

„Právě na základě této zkušenosti víme, že cokoliv vzdávat by bylo předčasné, a jsme rádi, že i Zdeněk k tomu takto přistupuje a že se nepřízni osudu nepoddal, ale naopak se s ní pere a bojuje.“ uvádí REGI Base na svých stránkách.

Pomoci můžete bývaému záchranáři Zdeňkovi i vy. Fond se totiž rozhodl rozjet veřejnou sbírku, která by zafinancovala jak specializovanou rehabilitaci, tak i asistenční pomůcky. Ty pak bude Zdeněk využívat doma, pojišťovna je ale bohužel nehradí. Zdeňkovi držíme palce!

Sbírkový transparentní účet ve Fio bance: 2900415315/2010. Jako variabilní symbol prosím uvádějte 112.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto REGI Base

Štítky pomoc, sbírka, účet, záchranář, REGI Base, mrtvice, veřejná sbírka, rodina, Fio banka, Afghánistán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý elitní záchranář po mrtvici ochrnul od hlavy dolů, jeho rodina uspořádala veřejnou sbírku na pomoc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.