Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Městský okruh v Brně v Žabovřeské se má začít stavět na podzim

Druhá část velkého městského okruhu v Žabovřeské ulici v Brně se má začít stavět v září či v říjnu, uvedl na twitteru ředitel Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Radek Mátl. Silničáři mají nyní dvě nabídky od potenciálních zhotovitelů, přičemž levnější - za 2,03 miliardy - předložilo sdružení firem Eurovia, Hochtief a Subterra. V původní zakázce, kterou zrušil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, zvítězilo stejné sdružení s cenou 1,95 miliardy korun.

Stavba, jejíž začátek se odsouval několik let, tak nakonec začne se zhruba půlročním zpožděním. Původní plán před zásahem antimonopolního úřadu počítal s dokončením do konce roku 2023. Nyní Mátl uvedl, že sdružení uchazečů nabídlo dokončení za 184 týdnů, což je zhruba do poloviny roku 2024 při zahájení během podzimu.

Druhá etapa Žabovřeské zahrnuje komplikovaný úsek od křižovatky s ulicí Hlinky po Kamenomlýnský most. Kvůli rozšíření silnice ze dvou na čtyři pruhy je nutné prorazit tunel pro tramvaj, silnice také povede částečně nad řekou.


Uzavírka mostu v Žabovřeské ulici v Brně se nakonec protáhne

Uzavírka mostu přes Žabovřeskou ulici v Brně, která začala letos v červnu, se oproti plánům o dva týdny prodlouží. Kvůli komplikacím při stavbě první etapy velkého městského okruhu tak lidé neprojedou od Bystrce do Královopolských tunelů ani v...


Směrem na jih už je okruh řadu let postavený, na severu letos stavbaři dokončí první etapu. Po kompletním dokončení okruhu v Žabovřeské ulici zmizí "špunt", který způsobuje tvorbu kolon nejen v dopravní špičce.

Kvůli stavbě druhé etapy se počítá také s dvouletou výlukou tramvajového provozu mezi Pisárkami a zastávkou Stránského, kudy jezdí páteřní linka 1. Tramvaje budou jezdit odklonem přes Žabovřesky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMB

Štítky vmo, žabovřeská, stavba, etapa, Brno, Radek Mátl, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Subterra, Ředitelství silnic a dálnic, Eurovia CS, Twitter, Silnice I/42

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ludvík Páv

Že by to bylo hnusné a hlučné, to Vám nevadí? Jaký viadukt máte na myslí? Most přes VMO už stojí. Vést šalinu vrchem bylo bohužel velmi nešťastné řešení, ale předělat křižovatku by bylo ještě dražší. Zaplať Bůh za propojední Wilsonova lesa se svrateckou nivou.

Středa, 19. srpna 2020, 15:21Odpovědět

Jaroslav Crha

Jsem myslel že už se tma rok staví. Stejně si myslím že jde jen o tunel na peníze. Zbytečně se bude razit tunel pro šalinu když mohla v klidu jezdit nahoře po tom viaduktu z tuny betonu, kterej se tam stejně bude stavět, protože stejně pojede nahoru aby překřížila žabovřeskou do bystrce, takže je to celé dementně a zbytečně předražené. O hotových 77km dálnice od Brněnských Modrřic až po českou třebovou, na kterou stačí usadit mosty a udělat asfaltový povrch nemluvě. Za třicet let se v této polistopadové republice nepostavilo pro lidi vůbec nic.

Úterý, 18. srpna 2020, 18:21Odpovědět

Městský okruh v Brně v Žabovřeské se má začít stavět na podzim  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.