Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Uzavírka mostu v Žabovřeské ulici v Brně se nakonec protáhne

Uzavírka mostu přes Žabovřeskou ulici v Brně, která začala letos v červnu, se oproti plánům o dva týdny prodlouží. Kvůli komplikacím při stavbě první etapy velkého městského okruhu tak lidé neprojedou od Bystrce do Královopolských tunelů ani v opačném směru až do 30. srpna. Původně se měl most už v neděli otevřít.

„Realizace byla v určitých ohledech náročnější, než se předpokládalo. Konkrétně nebylo možné předem předvídat a připravit technické řešení pro napojení odvodnění komunikace na stávající kanalizační potrubí," uvedla Radka Loukotová z tiskového střediska magistrátu.


Stavba VMO Žabovřeská se odkládá. Na popud malé slovenské firmičky zasáhl antimonopolní úřad

Stavba druhé části brněnského velkého městského okruhu v Žabovřeské ulici po zrušení zakázky Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začne s několikaměsíčním zpožděním. Stížnost na zakázku uza dvě miliardy podala slovenská firma s obratem...


První etapa má být hotova do konce letošního roku. Druhá etapa od Kamenomlýnského mostu do Pisárek se měla začít stavět, ale rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže stavbu oddálilo.

Ředitelství silnic a dálnic vypsalo výběrové řízení na stavební firmu znovu a věří, že by se mohlo začít stavět ke konci letošního roku. Původně se počítalo s termínem dokončení v roce 2023.

Po kompletní dostavbě zmizí dosavadní dopravní "špunt" a celá západní část městského okruhu bude čtyřpruhová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kopeme za Brno

Štítky žabovřeská, most, uzavírka, Brno, Silnice I/42, Bystrc, Královopolský tunel, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Ředitelství silnic a dálnic, Pisárky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Štaif

A zase ti zasraní Slováci- furt se k nám serou. V 1992 chtěli být samostatní , že jim Čehůni ubližují, a teď se sem k nám všichni serou a stěhují, Maroš, Miro Žbiro , ta zrzavá Kerštová nebo jak se jmenuje, No name, a Česko-Slovensko má talent atd. . A teď se nám serou do stavby okruhu v Brně. Proč je neumíme už konečně poslat do prdele?

Neděle, 16. srpna 2020, 17:50Odpovědět

Lubos Konecny

Hlavně doufám že tam nevznikne další konstrukční zmetek jako je například ten několika centimetrový schodek ve spoji na most který je přes ulici Horova směrem nahoru k tunelům. Opravdu nechápu jak tohle může vzniknout v 21 století s moderníma technologiema. Akorát tak na odrovnání tlumičů v 80 km/h když tama jezdí člověk každý den...

Neděle, 16. srpna 2020, 09:21Odpovědět

Jakub Slouk

už aby to bylo... teď už to nějak doklepem do konce srpna a pak se to konečně trochu uvolní. A tomu blbci co brzdí zahájení druhé části bych nejraději rozbil držku a pověsil ho za koule do průvanu.

Neděle, 16. srpna 2020, 08:45Odpovědět

Uzavírka mostu v Žabovřeské ulici v Brně se nakonec protáhne  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.