Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dvě desítky pivovarů zaplnily centrum Brna. Svoboďák hostí Pivní Festival

Ani včerejší zatažené počasí neodradilo návštěvníky akce Pivní Festival Brno. Od středy až do soboty se na náměstí Svobody objeví dvě desítky pivovarů, díky kterým si mohou lidé vychutnat nejrůznější druhy kvašeného nápoje na jednom místě.

Oblíbený alkoholický nápoj si mohou dát návštěvníci akce Pivní Festival Brno. Dvacet pivovarů z celého Česka, ale i zahraničí, se jim představí na náměstí Svobody od 5. až do 8. srpna. Stánky jsou kolemjdoucím k dispozici od jedenácti ráno až do osmi večer. V případě zájmu se může návštěvní doba prodloužit.

Speciály nabízí pivovar MadCat. „K pivovarnictví jsem se dostal přes svého strejdu. Čepujeme podle toho, co je zrovna navařené a čeho je zrovna nejvíc. Nejoblíbenější je asi Iskra,“ popsal Jakub Man. S počtem zákazníků byl spokojený. „Ze začátku to bylo zoufalé, protože bylo poměrně zataženo. Pak se ale roztáhly mraky, udělalo se vedro, a najednou se sem nahrnulo plno lidí, takže to bylo super,“ dodal prodávající. Pití nabízí také například Axiom Brewery, Browar Raduga nebo Lucky Bastard.

Kromě piva i speciality z Gruzie

Zájemci si kromě vychutnání chmelového nápoje mohou vybrat i ze široké nabídky jídla. Na místě jsou k prodeji například valašské frgály, langoše, grilované oštěpky, párky v rohlíku nebo gruzínské speciality. „Moje mamka je peče, a tak nás napadlo, že bychom s tím mohli začít podnikat. V roce 2012 jsme založili firmu. Takto prodáváme už třetí rok, jezdíme na různé festivaly,“ sdělil Mamuka Murgulia.

Pravidelnou návštěvnicí je Andrea Prokešová. „Byla jsem už na podobných akcích. Pivo moc nemusím a vyloženě ho nevyhledávám, ale je fajn, že si tady můžeme popovídat s přáteli. Zatím je to fajn. Je tu hodně mužského osazenstva, to se mi líbí,“ ohodnotila. Ochutnat pití přišla i Kateřina Papírková. „Sama bych tuto událost nehledala, ale vzali mě sem kamarádi. Myslím, že by podobné akce mohly být i častěji. Je tady narváno, takže se to lidem asi líbí,“ řekla.

Konec jednorázových plastů

S ohledem na ochranu životního prostředí a boj proti jednorázovým plastům se organizátoři rozhodli neprodávat nápoje do jednorázových kelímků. Zájemci si tak mohou na akci koupit nevratné pivní sklenice. Za menší zaplatí 70 korun, půllitrová je bude stát o dvacet korun víc. Na vratné kelímky je záloha padesát korun. Na náměstí jsou rozmístěné stanice, kde lze kelímky vypláchnout.

Pivní festival Brno má už jedenáctiletou tradici a obvykle se koná dvakrát ročně. Organizátorem je společnost Break Point Communications. Vstup na akci je zdarma. Návštěvníci by měli dodržovat dvoumetrové rozestupy a dezinfikovat si ruce. Doporučené je i zakrytí úst a nosu v době, když kolemjdoucí zrovna nekonzumují jídlo nebo pití. Událost se bude konat také v termínu 9. až 12. září 2020.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky pivní festival, pivo, jídlo, náměstí svobody, pivovar, nápoj, Brno, alkoholický nápoj, párek, Langoš, rohlík, kelímek, Iskra, Česko, Gruzie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě desítky pivovarů zaplnily centrum Brna. Svoboďák hostí Pivní Festival  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.