Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Láskyplné ovínění. Na festivalu Uprostřed slavili lidé lásku

Letní atmosféru si mohli lidé užít včera v Björnsonově sadu. Odpolední akce Láskyplné ovínění nalákala návštěvníky na desítky druhů vín, kanapky, příjemnou atmosféru a hudební program.

Osvěžit se sklenkou vína mohli návštěvníci akce Láskyplné ovínění v sobotu v Björnsonově sadu. Celé odpoledne si na místě mohli vybrat z mnoho různých odrůd od Pálavy až po Rulandské šedé. Nechybělo ani občerstvení v podobě kanapek a sendvičů s kachnou na pomerančích. Událost se obvykle koná 1. května a má být oslavou lásky a přátelství, letos ji však organizátoři museli odložit. Díky tomu se tak mohla stát součástí multižánrového festivalu Uprostřed, který trvá od 19. června až do 9. září a má za cíl oživit ulice, náměstí i zapadlé kouty brněnského centra.

Láskyplné ovínění.

Oblíbená jsou bílá vína

O nápoje se postarala společnost someliérů Vínovníci. Fungují na bázi toho, že hledají vína, která jim chutnají, a ta se potom snaží dostávat mezi veřejnost. „Dřív jsme provozovali e-shop, ale teď už prodáváme způsobem eventů. Je to pro nás příjemné. Jsme rádi, když se lidi baví, usmívají, a pití si vychutnávají. Myslím, že se o něm prostřednictvím podobných akcí i více dozví, než když si jen koupí láhev na doma,“ vysvětlila Tereza Konšelová.

Láskyplné ovínění.

Sobotní festival přijela navštívit až z Kutné Hory i Tereza Krumphanzlová. „Dostala jsem se sem úplnou náhodou, protože jsem přijela do Brna na návštěvu za kamarádkou a ta chtěla na Ovínění zajít,“ řekla. Mezi zákazníky byla vzhledem k ročnímu období nejoblíbenější svěží bílá vína. „Rozhodla jsem se vyzkoušet suchý Ryzlink rýnský, je velice dobrý,“ ohodnotila Krumphanzlová.

Degustace naslepo

Na událost bude navazovat mezinárodní soutěž vín Zlatý pohár Česko Slovenska, která vyvrcholí slavnostním vyhlášením na Zelném trhu 19. září. „Tentokrát bude mít i větší přesah, protože nově spolupracujeme se Světluškou. Budeme pravděpodobně dělat nějaké degustace naslepo,“ dodala Konšelová. Nadační fond Světluška totiž pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením.

Láskyplné ovínění.

Festival Uprostřed pořádá Kávéeska společně s organizací TIC Brno od roku 2017. Pořadatelé jím chtějí zhodnotit potenciál města a udržet jeho umístění v síti kreativních měst UNESCO. Tento rok funguje i jako podpora podniků v centru města po koronavirové odstávce. Po celé léto je tak pro zájemce připravený různorodý program, v rámci kterého se můžou těšit na hudební produkce, workshopy, divadelní představení, tančírny a sportovní i multimediální akce.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky víno, láskyplné ovínění, festival uprostřed, festival, kachna, pomeranč, sendvič, nápoj, láska, UNESCO, Pavlovské vrchy, TIC Brno, sad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Láskyplné ovínění. Na festivalu Uprostřed slavili lidé lásku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.