Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Bytem na Lesné otřásla v neděli exploze. Výbuch zranil staršího muže

Bytem na Lesné otřásla v neděli večer exploze, na místo vyrazila tři hasičská auta, policisté a záchranáři. Ti na místě ošetřili staršího muže a převezli jej se středně těžkými zraněními do nemocnice u svaté Anny.

Podle mluvčího hasičů Jaroslava Mikošky šlo o výbuch propan-butanové tlakové lahve. Po explozi ale naštěstí nevznikl následný požár. „Hasiči odvětrali prostory domu a zkontrolovali další podlaží,“ upřesnil mluvčí. Na místo dorazil statik, který zjistil, že nebezpečí v souvislosti se stavební konstrukcí domu nehrozí. Všech třináct obyvatel domu, kteří jej museli opustit, se tak v pořádku vrátilo do svých bytů.

Hasiči také pomohli záchranářům s přepravou jednoho zraněného. Šlo o muže, který v bytě, kde došlo k výbuchu, bydlí. „Na místě zdravotníci ošetřili jednoho muže staršího věku, po poskytnutí přednemocniční péče byl s poraněními středně těžkého charakteru převezen na urgentní příjem Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně,“ uvedla na webu mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Na místo dorazili i policisté a pomohli se situací. „Zabezpečovali vstup do domu a usměrňovali dopravu pro hladký příjezd a odjezd zásahových vozidel. Hlídky městské policie se hned po svém příjezdu podílely na vyvádění osob z objektu,“ vysvětlil mluvčí brněnské policie Jakub Ghanem.

Předběžný odhad škody je podle vyšetřovatele z hasičského sboru 400 tisíc korun, příčiny výbuchu jsou zatím neznámé a vyšetřují se. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky výbuch, hasiči, Lesná, zraněný, Lesné, Fakultní nemocnice u sv. Anny, dům, Jaroslav Mikoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bytem na Lesné otřásla v neděli exploze. Výbuch zranil staršího muže  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.