Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Pivo, víno i street food. Na Svoboďáku začal Food & Drink Fest

Zapít dlouhý den v práci mohou návštěvníci akce Food & Drink Fest na náměstí Svobody. Událost trvá od včerejška až do soboty večer a kolemjdoucí si mohou vybrat ze široké nabídky jídla, pití i řemeslných výrobků.

Zkrácený pracovní týden si mohou lidé vychutnat na náměstí Svobody. Právě tam totiž včera začal Food & Drink Fest, který potrvá až do soboty 11. července. Festival je ve znamení sedmiček. Kolemjdoucím tak nabídne vína ze sedmi vinařství, pivo ze sedmi pivovarů a sedm stánků se street food. Kromě nich jsou také ke koupi na místě řemeslné dárkové zboží, farmářské potraviny a další občerstvení. Přes dvacet stánků je lidem k dispozici od desíti ráno až do desíti večer. Akci každý den večer doplňují hudební vystoupení obvykle ve folklórním stylu.

Z pohledu prodávajících

Hospodský Michal Novotný příchozím nabízel pivo. „Dneska zatím přišlo asi 120 lidí, takže docela málo. Prodávali jsme i na jiných akcích, kde jsme se nezastavili. Možná za to mohou prázdniny nebo prodloužený víkend. Koronavirus na vině ale není, do hospod se návštěvníci vrátili normálně,“ zauvažoval. Souhlasila s ním i další prodávající Martina Židelová. „Čekali bychom tak čtyřikrát tolik návštěvníků. Ale zatím je teprve druhý den, tak se to možná ještě rozjede,“ zadoufala.

Šperky na festivalu.

V jednom ze stánků prodává vlastnoruční bižuterii Dita Fleischlingerová. „Vyrábění se věnuji od roku 2007. Dřív to byl jenom koníček. Ze začátku jsem měla náušnice a přívěšky, pak jsem začala dělat spony, klipsy, náramky nebo prstýnky, takže se mi rozrostl sortiment. Posledních šest nebo sedm let už dělám jenom tohle,“ řekla. Během pandemie pro ni bylo podnikání těžké. „Až teď jsem začala znovu vydělávat. Vyrábění dá hodně práce, ale baví mě to,“ dodala Fleischlingerová,

Pivo mimo standardní nabídku

V případě deště mohou zákazníci využít kryté sezení. „Věděl jsem, že tady akce bude. Šel jsem se sem podívat, protože jsem slyšel, že se tady dá ochutnat pivo, které klasicky hospody nenabízejí,“ sdělil návštěvník Vladislav Bagirov. Podobnou motivaci pro navštívení festivalu měla i Sofie Orlová. „Viděla jsem, že se to tady chystá. Je to takový odpočinek od běžného života. Chtěla jsem hlavně pít, ale je tady i dobré jídlo,“ pochválila.

Jídlo na festivalu.

Událost Food & Drink Fest se letos konala poprvé, ale lidé měli možnost ji navštívit i minulý rok v srpnu nebo září. Letošní akce se měla konat už v červnu, ale kvůli vládním opatřením se musela posunout. Její organizátor pořádá také již tradiční Slavnosti vína, které se uskutečňují každý podzim a za sebou mají deset ročníků.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky food & drink fest, jídlo, festival, pivo, víno, street food, Michal Malátný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Pivo, víno i street food. Na Svoboďáku začal Food & Drink Fest  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.