Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Přírodní koupaliště na jižní Moravě mají před víkendem dobrou kvalitu vody

Přírodní koupaliště v Jihomoravském kraji mají vodu vhodnou ke koupání. Hygienici sledují přes 20 nejnavštěvovanějších a nikde nezaznamenali problémy. Do seznamu přibyl přírodní biotop v Oslavanech, uvedl ředitel odboru hygieny obecné a komunální jihomoravské hygienické stanice Miroslav Staněk.

U některých koupališť odebírají vzorky přímo hygienici, u dalších jim posílají informace provozovatelé přírodních koupališť. „Celkem sledujeme 23 koupališť, 11 je ve volné přírodě a sledujeme to sami. U zbytku jsou provozovatelé," uvedl Staněk.

Všechna koupaliště Prýglu mají dobrou vodu

Návštěvníci pak informace o stavu vody najdou na informačních cedulích. Vhodná voda je v nádržích Letovice a Palava i rybníku Suchý na Blanensku, na Brněnské přehradě na všech pěti koupalištích, kterými jsou Rokle, Rakovec, Osada, Kozí horka a Sokolské koupaliště. Voda je vhodná ke koupání také v přírodním koupacím biotopu v obvodu Brno-jih nebo v jezírku Wellness Infinit Maximus.

Bez problémů jsou i biotopy v Oslavanech a Kovalovicích na Brněnsku, nádrž Nové Mlýny na Břeclavsku, Lučina a Bohuslavice na Hodonínsku, Luleč na Vyškovsku i Vranovská přehrada, Bantice, Vémyslice a Výrovice na Znojemsku.

Podle Staňka hraje u kvality vody roli počasí. Vlivem vedra se mohou množit sinice, ale také může být sucho, čímž se sníží průtok vody. Právě před dvěma lety museli hygienici zakázat koupání na Brněnském přehradě kvůli přemnoženým sinicím.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky přírodní koupaliště, jižní morava, kvalita vody, Jihomoravský kraj, koupání, koupaliště, Oslavany, Krajská hygienická stanice, Brněnská přehrada, Letovice, okres Blansko, Rokle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přírodní koupaliště na jižní Moravě mají před víkendem dobrou kvalitu vody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.