Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Festival Léto v centru Brna nabídne návštěvníkům řízky i poutine

Vychutnat si začátek letního ročního období mohou návštěvníci festivalu Léto v centru Brna na náměstí Svobody. Akce potrvá od úterý až do sobotních večerních hodin. Bezmála třicet stánků nabídne příchozím nejen občerstvení, ale také řemeslné výrobky.

Česká i zahraniční kuchyně

Festival Léto v centru Brna dnes přilákal příznivce dobrého jídla na náměstí Svobody. Zájemci si mohou až do sobotního večera vychutnat nejen tradiční české pokrmy, ale také vyzkoušet třeba jihoafrickou klobásu boerewors nebo kanadskou specialitu poutine ve formě hranolek, sýru a masové omáčky. Ve večerních hodinách jsou mezi návštěvníky oblíbená vína a pivovary. Ke koupi jsou také šperky z kamenů, dřevěné výrobky nebo malovaná autorská móda.

Stánky jsou k dispozici návštěvníkům každý den od desíti ráno do sedmi večer, v případě většího zájmu se otevřou o hodinu dříve a fungovat budou až do desíti večer. „Podobné akce se mi líbí. Když tady nehraje moc hlučná hudba, co nám vadí v práci při otevřených oknech, tak je to fajn rozptýlení při obědové pauze,“ sdělila návštěvnice Andrea Koščová. Na své si přijdou i děti, které se mohou zúčastnit výtvarných dílen nebo si zaskotačit ve skákacím hradu.

Stánkaři na festivalu.

Příjemná atmosféra

Své zboží na festivalu představuje 29 prodejců. Jedním z nich je Zuzana Bouchalíková, která na akci prodává víno. „Je tady fajn atmosféra, zákazníci jsou většinou příjemní. My stánkaři jsme skvělá parta, plno z nich je tady už roky, takže se známe,“ řekla. Nevraživost mezi prodejci nepanuje. „Všichni drží při sobě a pomáhají si. Když někomu něco dojde, někdo jiný mu to půjčí,“ dodala Bouchalíková.

Pro příchozí je na místě k dispozici kryté sezení, které se dá využít v případě deště. „Obvykle pracuju ve stánku se zmrzlinou, tam lidi často ani nepozdraví a přijdou naštvaní. Z pohledu zákazníka na mě tady všichni působí, že jsou pozitivně naladění,“ popsala návštěvnice Laura Safárová.

Festival Léto v centru Brna.

Událost Léto v centru Brna se tento rok konala poprvé. Pořádá ji organizace breakpoint, která na náměstí Svobody organizuje například i Svatomartinské slavnosti nebo Slavnosti dobrého jídla. Akce se koná za každého počasí a vstup na ni je zdarma. Návštěvníci by měli udržovat rozestupy a nosit roušky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky festival, léto, Brno, jídlo, řízek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Léto v centru Brna nabídne návštěvníkům řízky i poutine  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.