Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

U svaté Anny zemřela pacientka, které podávali remdesivir. Měla však jiné zdravotní komplikace

V brněnské nemocnici u svaté Anny o víkendu bohužel zemřela pacientka, kterou do nemocnice přivezli kvůli vážnému průběhu nemoci covid-19. Lékaři ženě dokonce podávali experimentální lék remdesivir. Podle mluvčí nemocnice Dany Lipovská žena zemřela na následky dalších zdravotních komplikací.

Žena s onemocněním COVID-19 v těžkém stavu byla hospitalizovaná na Anesteziologicko resuscitační klinice Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně. Lékaři ji v minulosti při zhoršujícím se půběhu začali podávat remdesivir. Žena byla sice poté ve stabilizovaném stavu, kvůli dalším zdravotním komplikacím však svůj boj nezvládla.

„Úmrtí nesouviselo s onemocněním COVID-19 a léčbou remdesivirem, pacientka měla další komplikace, z nichž se jedna náhle zhoršila. I přes snahu lékařů se ji bohužel nepodařilo zachránit," dodala Lipovská.

Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny, která slouží jako centrum pro těžké případy nemoci covid-19 v současníé chvíli neleží žádný další pacient s těžkým průběhem koronavirového onemocnění.

Na jižní Moravě je aktuálně 522 potvrzených případů nákazy koronavirem,195 z toho je v Brně. V celém Česku má pozitivní test na koronavirus 2559 lidí, přes 6 tisíc se již uzdravilo. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ilustrační foto, HZS HK

Štítky Fakultní nemocnice u sv. Anny, pacientka, koronavirus, remdesivir, úmrtí, komplikace, COVID-19, nemoc, Česko, Jihomoravský kraj, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U svaté Anny zemřela pacientka, které podávali remdesivir. Měla však jiné zdravotní komplikace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.