Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Znovuotevřená ZOO v Brně přivítala na svět nová mláďátka. Dvojčata mary stepní i sobí slečna Josefína se mají čile k světu

Znovuotevřená ZOO Brno může návštěvníky potěšit novými mláďátky. Na konci dubna přišly na svět dvě malé mary stepní a třetího května se narodila sobí samička Josefínka. V době uzavření poslali příznivci ZOO prostřednictvím adopcí na dálku krásných 340 tisíc korun, což je mnohem více než obvykle. Nejoblíbenějším zvířetem je vlk.

Brněnská ZOO přivítala krom prvních návštěvníků také nová mláďátka. První den otevření ZOO, 27. dubna, přišla na svět dvojčata mary stepní a ihned po otevření se třetí květnový den narodila sobí slečna Josefína. 

Zoologická zahrada kvůli koronavirovým opatrením přišla o spousty peněz. Vedení zoo ztrátu ze vstupného odhadovalo na sedm milionů korun. Příznivci zvířat však během uzavření skrze adopce zvířat na dálku za dobu uzavření přispěli přes 340 tisíc. Loni si za stejné období ZOO připsala zhruba třetinu. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí zoo Michal Vaňáč.

"Nesmírně si této podpory vážíme. Nebyla to pro nás snadná situace. Sice jsme se na řadě míst snažili šetřit, ale bez ohledu na zavřené brány zoo jsme se museli postarat o všechna zvířata úplně stejně, jako kdyby bylo otevřeno," uvedl ředitel Zoo Brno Martin Hovorka. 

Specialistka pro obchod a adopce Dominika Zavadilová uvedla, že nejštědřejší fanoušky má vlk arktický. Hned za ním se oblibě těší další psovitá šelma, kterou je psoun prériový a příčku s ním sdílí páv korunkatý. Čtvrté místo patří obrovské chundelaté kočce ze Sibiře, manulovi. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Události Brno, Zoo Brno

Štítky ČR, příroda, koronavirus, zoo, Brno, mláďata, podpora, zoologická zahrada, Zoologická zahrada Brno, adopce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znovuotevřená ZOO v Brně přivítala na svět nová mláďátka. Dvojčata mary stepní i sobí slečna Josefína se mají čile k světu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.