Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Máte nápad, jak zlepšit Brno? Projekt města Dáme na vás stále přijímá návrhy

PR článek

Letos již počtvrté mohou Brňané podávat své nápady, které se zrealizují z participativního rozpočtu Dáme na vás. Čas se krátí, na podání návrhu je čas už jen do 15. června. V minulosti proměnilo město Brno už 41 nápadů v realitu. Projekt má přitom jednoduché zadání - nepřesáhnout rozpočet tří milionů korun a zároveň zlepšit život ve městě.

Veřejné záchody, taneční šapitó, stromy a přístřešky pro lidi bez domova

Předchozí ročníky brněnského participativního rozpočtu přinesly 41 zajímavých vítězných projektů. Díky nápadům občanů vzniklo v parku Anthropos taneční šapitó, přibyly na Kraví hoře veřejné záchody, v Řečkovicích byly doplněny stromy v topolové aleji u Zamilovaného hájku nebo byly zakoupeny nouzové přístřešky pro lidi bez domova a dnes už slouží v nonstop centru u Anthroposu.

Nový interiér knihovny na Starém Brně

Rozhledna na oblíbeném místě

Nápady do Dáme na vás inspirují město Brno k realizaci i mimo participativní rozpočet. Příkladem je výstavba rozhledny v oboře Holedná dle projektové dokumentace, která byla vítězným nápadem prvního ročníku Dáme na vás. Letos se realizují dvě projektové dokumentace, a to pro cyklostezku ze Slatiny do Líšně a pro vybudování pohodlného příjezdu k přehradě, které se třeba následně dočkají podpory ze strany města a budou vybudovány.

Jeden z vítězných projektů minulých let - veřejné grilovací místo v Novém Lískovci.

Díky projektu Stromy pro život vysadíme v městských částech Medlánky, Kohoutovice, Komín, Bystrc, Řečkovice a Mokrá hora, Nový Lískovec, Brno-střed, Brno-jih, Brno-sever, Vinohrady, Tuřany, Jehnice a Starý Lískovec celkem přes 500 stromů.

Renovace dětského hřiště v Zámeckém parku v Medlánkách, vybudování nového parku v královopolské lokalitě Sadová, informační tabule na „Nádru“, pumptrack v Bystrci, nový interiér včetně moderního vytápění, osvětlení a nábytku v Knihovně na Starém Brně nebo veřejný přístup k řece Svratce, to jsou další projekty, které se již brzy otevřou veřejnosti. Všechny díky nápadů obyvatel města Brna podaných do Dáme na vás.

O všech realizovaných projektech se dočtete v realizační galerii.

Práce na novém parku v lokalitě Sadová

Od sportovních aktivit po hmotný majetek

Projekty můžete podávat na webu Dáme na vás pomocí jednoduchého online formuláře. Svůj nápad můžete zaměřit na pořízení hmotného i nehmotného majetku – hřiště, stromy, softwary, aplikace apod. nebo na „měkké“ aktivity – semináře, sportovní aktivity, kurzy apod. Celkové náklady nesmí převýšit 3 miliony korun. Projekt musí být realizován na majetku města Brna a důležitý je i jeho přínos pro veřejnost. Koordinátorky můžete kontaktovat s jakýmkoliv dotazem nebo prosbou o pomoc při podávání vašich nápadů, a to emailem damenavas@brno.cz nebo telefonicky 542 172 493.

Dětské hřiště v Zámeckém parku v Medlánkách

Dejte palec zajímavým projektům

Nemáte návrh na vlastní projekt? Nevadí. Až do 30. 6. 2020 můžete na webových stránkách damenavas.brno.cz podporovat nápady ostatních. Podporu ve formě „líbí se mi“ je možné udělit neomezenému počtu projektů. Pouze projekty, které osloví minimálně 300 dalších obyvatel (na webovém portálu získají 300 „líbí se mi“) mají šanci probojovat se do velkého listopadového finále.

Jak podpořit svého favorita? Stačí nahlédnout do galerie projektů, rozkliknout si konkrétní projekt a kliknout na „líbí se mi“. Mezi již podanými projekty naleznete nápady obyvatel z Řečkovic, Bystrce, Žabovřesek, Komína, Žebětína či Vinohrad. Zaměřené jsou na dopravu, zeleň, kulturu či sport. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky dáme na vás, participativní rozpočet, mmb, Brno, návrhy, projekt, rozpočet, strom, Anthropos, Řečkovice, Bystrc, Medlánky, Staré Brno, Kraví hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máte nápad, jak zlepšit Brno? Projekt města Dáme na vás stále přijímá návrhy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.