Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pusu! Dobrovolníci z Brna spustili prodej stylových roušek, výtěžek půjde na charitu

Dobrovolníci z iniciativy Šijeme roušky v Brně na první máj spustili e-shop, na kterém nabízí roušky se slovem "pusu!". Námět vytvořil brněnský street artista Timo. Jedna stojí 200 korun, výtěžek z prodeje půjde na služby Diecézní charity Brno, uvedla koordinátorka propagace charity Eva Bělocká.

Podle Bělocké se finanční pomoc pro charitní služby nyní stává velkým tématem, protože je potřeba pokrýt zvýšené náklady vzniklé v souvislosti s nouzovým stavem a opatřením kvůli koronaviru. „Od začátku koronavirové krize jsme Diecézní charitě v Brně dodali okolo 3000 roušek, která ušila naše dobrovolnická iniciativa. Ochranné pomůcky už jsou snad všude zajištěné, proto jsme se rozhodli udělat další krok a podpořit pomoc lidem v nouzi i finančně," uvedla Zdeňka Kocábová z iniciativy.

Podle Bělocké se rouška stala nejen ochrannou pomůckou, ale také stylovým doplňkem. „Nejenže chrání, ale může i pobavit a pomoct zajistit služby pro seniory, péči o nevyléčitelně nemocné, pomoc lidem s postižením, bez domova nebo dalším ohroženým skupinám," řekla Bělocká.

Dodává nám to energie a pocit, že nejsme sami, oceňuje charita

Ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman uvedl, že projekt ukazuje úžasnou kreativitu lidí. „Ukazuje ochotu spojit se tam, kde je to potřeba. Kromě konkrétní materiální pomoci nám to dává i obrovskou energii a pocit, že v tom nejsme sami, že naši práci společnost vnímá a oceňuje ji a že našich 1300 zaměstnanců v přímé péči jsou hrdiny nejen pro nás a klienty," uvedl Haičman.

Iniciativa Šijeme roušky v Brně sdružuje lidi různých zaměstnání od muzikantů přes herce, policistu, studenta až po podnikatele, kteří se sešli v Brně a jako dobrovolníci šijí roušky. Zdarma je pak posílají například do domovů, hospiců a dalších organizací včetně charity.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Diecézní charita Brno / Vladimír Kiva Novotný

Štítky roušky, šijeme roušky v brně, timo, Diecézní charita Brno, výtěžek, rouška, Brno, charita, Svátek práce, koronavirová krize, Oldřich Haičman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pusu! Dobrovolníci z Brna spustili prodej stylových roušek, výtěžek půjde na charitu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.