Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cyklostezka mezi Kamennou a Anthroposem dostane nové osvětlení, bude tak bezpečnější

Město Brno poskytne dotaci na vybudování nového veřejného osvětlení cyklostezky Kamenná - Anthropos. Díky novému osvětlení bude stezka bezpečnější pro cyklisty i chodce. Projekt město uskuteční do konce srpna 2021.

Žádost na vybudování nového osvětlení podala společnost Technické sítě Brno. Radní předložily zastupitelstvu ke schválení rozpočet na dotaci ve výši 8 150 000 korun. „Celková délka trasy, kde ve členitém terénu vznikne nové osvětlení, je 2 420 metrů. Realizace projektu se předpokládá od 1. 7. 2020 do 31. 8. 2021. Na cyklostezce vznikne zhruba 85 nových světelných míst,“ uvádí primátorka města Brna Markéta Vaňková.

O nové osvětlení pro cyklostezku měla zájem i městská část Brno-střed a Policie ČR. Plánované veřejné osvětlení totiž zvýší bezpečnost chodců i cyklistů, kteří trasu hojně využívají. „V bezprostřední blízkosti nově nasvětleného úseku cyklostezky se nachází několik sportovišť a dětských hřišť. Oblastí proto putuje nejen velké množství cyklistů, ale i maminek s dětmi a kočárky či mládeže,“ vysvětluje radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tiskové středisko MMB

Štítky cyklostezka, osvětlení, dotace, Anthropos, Kamenná, Brno, cyklista, Technické sítě Brno, akciová společnost, Markéta Vaňková, Policie České republiky, Jaroslav Suchý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štěpán Pepa Pokorný

Přesně! Pro pár odvážlivců, kteří jdou za tmy pěšky přes les se liskne 8 mega, jen to fikne. Místo toho, aby budovali nové cyklostezky v centru pro větší bezpečnost cyklistů ( a tím i motoristů) v každodenním provozu... Ano, Brno, poznávám Tě!

Čtvrtek, 7. května 2020, 21:23Odpovědět

Cyklostezka mezi Kamennou a Anthroposem dostane nové osvětlení, bude tak bezpečnější  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.