Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Díky aplikaci Nesnězeno můžete darovat jídlo seniorům, bezdomovcům i zdravotníkům

Aplikace Nesnězeno, která umožňovala restauracím prodat nesnězená jídla za nižší cenu, aby se méně plýtvalo potravinami, přišla s novinkou. Nyní mohou lidé prostřednictvím aplikace darovat jídlo bezdomovcům, seniorům nebo zdravotníkům. Jídlo pro každou ze tří skupin vyjde zákazníky na sto korun, rozvoz zajistí aplikace. Jen za prvních 24 hodin lidé koupili jídlo za sto tisíc korun. Tuto novinku do ní přidali vývojáři z brněnského studia Futured.

Do aplikace Nesnězeno, která již od minulého týdne umožňuje restauracím i přes karanténu fungovat dále a nabízet své jídlo i v režimu beze slev, přibyl o tomto víkendu nový podnik s názvem „Daruj DOBROty“.

„Novou featuru jsme do aplikace pro iOS i Android přidali koncem týdne. Oproti jiným podnikům je tento specifický v tom, že v něm uživatelé nekupují konkrétní jídlo pro sebe. Místo toho vybírají, komu na jídlo přispějí,“ uvedl Lukáš Strnadel, CEO vývojářského studia Futured, které za aplikací stojí.

Stovka na jídlo pro bezdomovce, seniory a zdravotníky

Za sto korun mohou uživatelé aplikace objednat jídlo jedné ze tří skupin - seniorům, lidem bez domova a zdravotníkům. Všechny tři kategorie jsou právě v době karantény nejvíce zasažené, jak uvedli zakladatelé Nesnězena Michaela Gregorová a Jakub Henni. 

„Zdravotníci v těchto dnech jedou na dvě stě procent a už jim dochází síly, senioři jsou zase izolovaní a bojí se vycházet. Ve složité situaci jsou i lidé, kteří jsou na ulici a jsou odkázání na pomoc ostatních,“ vysvětluje Michaela Gregorová z Nesnězena s tím, že zároveň jde také o další podporu samotných restaurací. „První objednávku jsme již domluvil s pražskou restaurací Spojka Karlín,“ dodává.

Jídlo se dostane tam, kam má

Novinka v aplikaci funguje jednoduše - jakmile se přes aplikaci nastřádá dostatek stovkových darů, Nesnězeno jídlo objedná v restauraci a na své náklady zajistí, aby se objednávka dostala k té správné cílové skupině.

V případě, že je jídlo určeno lidem bez domova, putuje teplá strava k diecézním charitám a do sociálního podniku Pragulic. Pokud oběd či večeři pořídíte seniorům, jsou provozovatelé domluvení s nadacemi jako Ježískova vnoučata, Breakfaststory nebo Seniorem s radostí. 

„V případě zdravotníků jsme domluveni s koordinátory v Praze v Motole a Na Homolce, a také s mediky z Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci,“ popisuje Michaela Gregorová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nesnězeno

Štítky nesnězeno, jídlo, bezdomovci, dobrý skutek, senioři, zdravotníci, zdravotnický pracovník, bezdomovec, Android, Fakultní nemocnice v Motole, Lékařská fakulta Univerzity Palackého, iOS, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky aplikaci Nesnězeno můžete darovat jídlo seniorům, bezdomovcům i zdravotníkům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.